Tom Engelen wordt 4e tijdens zijn 1e Harskamp van het seizoen

Tom had zo zijn bedenkingen over zijn 1e Harskamp van seizoen 2010/2011. Uiteraard reed hij in de Superklasse en hij wist dat er veel snelle mannen aan de start zouden staan. Het laatste wat hij wilde was een modderfiguur slaan tussen al deze mannen. Hij was zich terdege bewust dat zijn snelheid nog niet op peil is.

In de training kon Tom toch aardig met de snelle mannen mee, maar de baan is dan nog niet zo zwaar als tijdens een wedstrijd. Dus maar eens even afwachten. Tijdens de training had hij waarschijnlijk een steen tegen zijn radiator gekregen waardoor er een minuscuul gaatje was ontstaan. Op de bok in rust viel het allemaal wel mee, maar eenmaal onderweg naar de fuik begon het koelwater eruit te lopen. Dus maar snel zijn nieuwe motor gehaald bij de bus. Maar hier had hij nog helemaal niet op gereden, dus dat zou wel wennen worden. Er zit nl. een behoorlijk verschil tussen een Yamaha uit 2009 of een uit 2010. We zouden het zien.

1e Manche:
Tom had een prima nummer geloot en kon zo mooie plaats aan het hek uitzoeken. De nieuwe Buitenhuis Yamaha 250 liet direct zien dat deze heel sterk is. Tom trekt er zo tussenuit! En dat met allemaal dikke 450’s aan het hek. Tom schrikt er een beetje van waardoor hij in de bocht het gas iets loslaat en daardoor net geen kopstart kan claimen, maar hij kon als 2e aan de wedstrijd beginnen. Hij rijdt goed mee met de snelle mannen, maar moet na 1 ronde toch wel concluderen dat hij nog wel moet wennen aan de motor. De vering is heel anders en dit maakt Tom onzeker waardoor hij het tempo laat zakken. Gelukkig maakt hij geen fouten en rijdt hierdoor toch naar een mooie 4e plaats bij de MX2A.

2e Manche:
Tom had geen hoge verwachtingen van de 2e manche omdat hij zich toch wel erg onzeker voelde op zijn nieuwe motor. Hij moest nu genoegen nemen met een andere plaats en maakte de fout om op het ijzer te gaan staan achter het hek. Dit is natuurlijk spekglad en dit resulteerde erin dat Tom nu als laatste aan de wedstrijd mocht beginnen.
In de eerste ronden had hij al een flink aantal plaatsen goed gemaakt. In de 2e ronde was goed te zien dat zijn tempo veeeel hoger lag dan in de eerste manche. Hij kon goed met een aantal snelle mannen mee en wist er zelfs een aantal in een mooie strijd in te halen. Dit was weer de oude Tom. Strijdlustig en sterk onderweg. Maar tegen het einde moest hij de zware inspanning bekopen met een flinke dosis vermoeidheid die genadeloos toesloeg. Hij had Tom Meijer flink wat ronden geleden ingehaald, maar die zag dat onze Tom er volledig doorzat. Het grote gat werd dan ook snel dichtgereden en onze Tom werd een plaats naar achter verwezen. Nu ging hij zijn reserves aanspreken en zette de achtervolging in. Wiel aan wiel werd er gestreden en er werd stuivertje gewisseld. Halverwege de laatste ronde maakte Tom nog een foutje waardoor hij weer een flinke achterstand had opgelopen. Hij zette alles op alles en wist toch nog op de finishlijn zijn plek terug te pakken. Wat een mooie strijd!!! Beide Tom’s vochten heel sportief en lieten zien over voldoende ervaring te beschikken om net niet over het randje van hun kunnen te gaan. Mooi om te zien. Tom werd zo weer 4e van de MX2A

Totaal van de dag: 4e.

Volgende week staat Tom aan de start tussen vele nationale en internationale toppers tijdens de beroemde wintercup in Groesbeek. Tom rijdt in de Interklasse.

No Comments

Geef een reactie