1e Harskamp van 2011 levert 3e plaats op voor Max Engelen

Door de winterrust en trainingen was Max er nog niet aan toegekomen om een wedstrijd op het fraaie circuit van Harskamp te rijden.

Voor de meeste rijders was dit al weer de 5e wedstrijd en hadden dus een behoorlijk voordeel ten opzichte van Max die hier het vorige jaar clubkampioen werd op zijn kleine wielen. Nu dus op grote wielen. We waren benieuwd hoe hij het er vanaf zou brengen.

De training verliep heel soepel, maar dat is niet zo moeilijk want de baan ligt er nog helemaal vlak bij. De snelheid is wel enorm hoog en dus oppassen voor de langzamere rijders.

1e Manche:
Max had een goed nummer getrokken bij de loting en mocht als eerste oprijden om een plek aan het hek te kiezen. De plek maakt echter niet zo heel veel uit als je gewoon te laat weg bent aan het hek. Dat gebeurde dus met Max die niet verwacht had dat het zo lang zou duren voor het hek zou vallen. Hierdoor was hij dus pas ergens middenin het goed bezette veld in de eerste bocht. Dit was niet lekker want zijn concurrenten hadden wel een flitsende start. Max moest zich meteen goed laten zien om de schade te beperken. Dit ging prima! Als 3e kwam hij al door na de eerste ronde. De 2e man had een flinke voorsprong, maar Max reed in een paar ronden het gat dicht. Toen Max naast de 2e man zat kwam deze ten val en gaf Max zo voldoende voorsprong. Max bouwde de voorsprong verder uit maar kon het gat naar de 1e man (Freek vd Vlist) niet meer dichtrijden en moest zo tevreden zijn met de 2e plaats.

2e Manche:
Belangrijk was dat de start beter was. Daarom deed zijn vader een voorstel om bij een bepaald hekje te gaan staan, waar Tom net bijna kopstart van had gepakt. Tegen zijn zin ging hij hier staan en dit is eigenlijk altijd fout. De start was nu inderdaad nog slechter dan de eerste manche. Dus nog meer werk aan de winkel. Door een onverwachte manoeuvre van een langzamere deelnemer moest Max uitwijken en kwam hij ten val. En dat net na de start… Hij zat er heel snel weer op, maar vooraan het veld waren ze al een flink eind onderweg terwijl hij nog door het hele veld heen moest. In de tweede ronde kwam hij als 4e door en niet veel later reed hij op de 3e plaats. Hij begon het gat naar de 2e man dicht te rijden die weer vlak achter Freek reed. Maar het harde werk in de eerste ronden begon nu zijn tol te eisen en de afstand tot de 2e man werd niet meer kleiner. Max reed duidelijk een stapje rustiger, waardoor hij onmogelijk het gat dicht kon rijden, laat staan de 2e plaats overpakken. Op een 3e plaats kwam hij dan ook binnen.

Totaal van de dag: 3e en hierdoor mocht hij toch de fraaie geldprijs van 50 euro in ontvangst nemen.

Volgende week staat de beroemde wintercup in Groesbeek op het programma. Hopelijk zijn zijn starts dan iets beter…

No Comments

Geef een reactie