Max Engelen pakt ook winst in 2e winterbeker Westerbork

Nadat hij de vorige wedstrijd al met de winst naar huis was gegaan, hoopte Max dat het nu weer een mooie wedstrijd zou worden.

Het waaide erg hard en dat is zeker niet in het voordeel van Max, want hij pakt vaak de winst door ver over de schansen te springen. Nu bestond serieus de kans dat hij zou worden weggeblazen dus moest hij dicht bij de grond blijven.

1e Manche:
Max pakt nu in tegenstelling tot vorige week wel kopstart, maar in de 2e bocht houdt hij er geen rekening mee dat maatje Rowin nog dicht achter hem zit. Rowin laat hem net wat harder de bocht in lopen en gaat zo de verbaasde Max voorbij. Max moest dus weer aan de bak. Dicht aan het achterwiel van Rowin gaat Max in de eerste ronde op zoek naar een kans om hem in te halen. Hierdoor kwam hij volledig onder de modder te zitten, maar hij gaf niet op. In de tweede ronde kon hij met een fraaie inhaalactie de leiding weer overnemen. Rowin weet nog even goed te volgen, maar moet in de 3e ronde toch afhaken. Toen Max in de een na laatste ronde het tempo liet zakken kwam Rowin weer wat dichterbij, echter Max voerde in de laatste ronde het tempo weer op waardoor hij met een comfortabele voorsprong de winst kon binnenhalen.

2e Manche:
Het was een geruststelling voor Max dat hij weer goed kon starten. Maar ondanks een lengte voorsprong op de 2e man op het startveld ging Rowin hem in de 2e bocht op precies dezelfde manier voorbij. Ongelofelijk! Weer moest Max aan de bak. Maar nog in de eerste ronde wist hij de leiding over te nemen. Rowin wist weer even goed te volgen, maar na een paar ronden bouwde Max weer een veilige voorsprong op en kwam zo weer als 1e over de finish.

Volle dagwinst voor Max! Morgen staat Harskamp op het programma.

No Comments

Geef een reactie