Nieuw crossjaar start met winst voor Max Engelen

Bewust hadden we voor een lange rustperiode gekozen voor Max, na zijn hectische vorige seizoen. Maar nu moest het er toch maar weer eens van komen. In de voorbereiding voor het nieuwe seizoen past heel goed een clubwedstrijdje. Hiervoor hadden we een lekkere zware baan uitgekozen: Westerbork. Hier vond vandaag de 1e wedstrijd voor de wintercup plaats. Het trainen ging lekker! Max genoot er duidelijk weer flink van.

1e Manche:
Tja en daar stond hij weer achter het starthek. Veel concurrentie was er niet maar maatje Rowin was er gelukkig waardoor er toch flink gereden moest worden. Rowin had een betere start en Max moest in de achtervolging. Er lag maar 1 echt snelle lijn in de baan dus inhalen viel niet mee. Max werd helemaal onder het zand gespoten en kon soms bijna niks meer zien. Bij het uitkomen van een bocht krijgt Max weer een hele lading zand over zich heen, waardoor hij compleet verblind wordt. Hij komt in de sloot terecht, rijdt door een halve meter water, maar weet er wonder boven wonder nog rijdend uit te komen. Rowin was een flink stuk weg maar al snel zit Max weer aan zijn achterwiel. Niet veel later weet Max de kop over te nemen. Rowin geeft niet op en profiteert snel van een foutje van Max en pakt de leiding weer over. Maar Max was het hier niet mee eens en pakte hem even later weer terug. Wat een mooi gevecht. Maar nu loopt Max flink weg. Net toen we dachten dat de winst binnen was, schuift hij onderuit. Rowin komt voorbij en pakt een flinke voorsprong. Max geeft niet op en rijdt hard terug naar Rowin, maar komt net te kort en moet de winst van de eerste manche aan Rowin laten. Wel had Max de snelste ronde neer weten te zetten.

2e Manche:
Fantastische 1e manche vol spanning maar ook lekker om weer in het ritme te komen. Nu moest het toch anders. Max had ook het gevoel dat dat moest lukken. Maar de start was weer niet goed genoeg. Rowin zat er weer voor en het leek hetzelfde verhaal te gaan worden als in de eerste manche. Maar nog in de eerste ronde liet Max zien dat de Buitenhuis Yamaha sterk genoeg is om zelfs op onmogelijke manieren in te halen. Hij bouwt snel een veilige voorsprong op en ziet dat Rowin alles op alles zet om hem bij te houden. Dit bleek inderdaad niet goed te gaan. Rowin kwam op dezelfde plaats ten val als Max in de eerste manche en hierdoor kon Max vrij de wedstrijd uitrijden. Opmerkelijk echter was dat Max alleen maar elke ronde harder reed. Het was duidelijk dat hij het ritme weer gevonden had. Met de rest van het veld op meer dan een halve ronde haalde hij de overwinning van de tweede manche en zo van de hele wedstrijd van vandaag binnen.

Mooi begin van het seizoen! Max bereidt zich nu voor op de start van het seizoen bij de 85cc hoge wielen KNMV. Hij zal nog een aantal clubwedstrijdjes rijden ter voorbereiding om zo op 5 maart in Oldebroek optimaal aan de start te verschijnen.

No Comments

Geef een reactie