Eindelijk weer wedstrijd voor Tom Engelen

Voor het eerst sinds meer dan drie maanden stond Tom Engelen weer na een blessureperiode achter het starthek.

Dit keer voor de 1e wintercup wedstrijd in Westerbork. Samen met de nieuwe teamsamenstelling! Zware baan, maar heerlijk om lekker te crossen.

1e Manche:
Tom had een heel slecht nummer geloot voor de startopstelling (nr. 41) maar kon toch nog een plek aan het hek vinden. Tijdens de start met toppers als Erik Eggens, Daimler Eijsink en Bart Conen, liet hij zich een beetje wegduwen en moest als een van de laatsten aan de wedstrijd beginnen. Na een ronde begon Tom als vanouds als een diesel op gang te komen en wist hij plek voor plek naar voren te rijden. Hierbij werd menige dikke 450cc voorbijgereden en wist zo na een netjes gereden manche op de 9e plek binnen te komen. Hierbij als 4e MX2 rijder.

2e Manche:
Uiteraard mocht Tom nu als 9e oprijden en kon hij een betere plek aan het hek uitzoeken. Maar het belangrijkste was wel dat Tom weer vertrouwen had gevonden. De start was daardoor veel beter en zo kon hij al rond een 10e plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij wist zelfs zijn tempo flink op te schroeven en al snel flink winst te boeken en zo kwam hij na 2 ronden op de 6e plaats door! Dat tussen dit geweld. Helaas werd hij wat gehinderd door het invallen van de schemering en maakte hij een inschattingsfoutje waardoor hij onderuit schoof. Dit koste hem zeker vijf plaatsen, maar hij ging weer vol aan de bak en wist nog wat plaatsen terug te pakken en kwam zo op een 7e plaats binnen. En zelfs als 3e MX2 rijder.

Leuk begin van het nieuwe seizoen! Het zal een zwaar seizoen worden voor Tom die voor het eerst bij de “grote mannen” gaat meerijden bij de KNMV Nationalen met nummer 114. Uiteraard een leerseizoen, maar we hopen toch op enkele positieve verassingen. Ter voorbereiding zal Tom nog bij een aantal clubwedstrijdjes aan de start staan.

No Comments

Geef een reactie