Max Engelen pakt 3e plaats mini Grand Prix Lierop

De snelheid zat er goed in bij Max Engelen, die met zijn Buitenhuis Yamaha 85 liet zien, ook bij de 85cc Grote Wielen al tot de snelsten van Nederland te horen.

De baan was lekker zwaar. Hier houdt Max erg van. Op een race baan kan iedereen hard rijden… Hoewel we niet hadden verwacht dat de wedstrijd door zou gaan bleek de baan er prima bij te liggen. Natuurlijk wel zwaar met wat drassige plekken, maar zeker goed te doen. Max was de hele week ziek geweest en had als een dood vogeltje met een darm-infectie op de bank gelegen, maar op zaterdag ging het in de middag al weer een stuk beter. Op de vraag “en wat doen we morgen?”  kregen we dan ook al snel het antwoord: “Rijden natuurlijk”. Met enige twijfel zijn we vervolgens de spullen maar gaan klaarmaken voor zondag, maar het was bijna onwerkelijk. Zo is hij te ziek om overeind te komen en vervolgens moet hij aan de bak op een van de zwaarste banen van Nederland. We konden ons niet voorstellen dat het zou gaan met rijden, laat staan dat hij er nog wat vaart in zou hebben. Niets bleek minder waar…

Training:

We hadden verwacht dat Max in dit sterke deelnemersveld met een aantal zeer ervaren 85cc grote wielen rijders, waaronder de Nederlands Kampioen 2010 85cc grote wielen, ergens in de middenmoot zou gaan rijden tijdens de training. Vooral omdat hij toch nog een beetje op gang moest komen na een week bank liggen. Na een ronde komt Max plotseling al als 3e het bos uit (terwijl hij als 12e was weggereden). Hij haalde zijn voorganger nog even in en voerde vervolgens het tempo nog even op. Max had er duidelijk zin in. Max bleef heel snel en constant rond rijden en zette zo de 2e tijd neer!

1e Manche:

Er moesten lootjes getrokken worden. Max is hier niet erg goed in… En ook nu weer: nummer 19. Dus hij hoefde geen plekje klaar te maken. Bij het oprijden bleek er toch nog een mooi plekje vrij te zijn en Max maakte hier gretig gebruik van. Als een raket vertrok hij bij de start en als 5e ging hij door de eerste bocht. Direct werden er plekken verdeeld. Max haalde een aantal rijders in en ook Max werd ingehaald in de volgende bochten. Als 4e kwam Max in de eerste ronde het bos uit. Bij het ingaan van de 2e ronde pakte hij de 3e plaats. De eerste twee rijders waren al een flink stuk weggelopen. Hij zette alles op alles om dichter bij nummer twee Harrie Basten te komen. Dit lukte, maar als hij dichtbij was maakte hij weer een foutje waardoor Harrie weer iets kon weglopen. Het lukte uiteindelijk niet om echt om de tweede plaats te bedreigen maar hij was tevreden met een fraaie 3e plaats op slechts 14 seconden van Freek van der Vlist.

2e Manche:

Weer een hele goede start. Weer leek het even dat hij kopstart kon pakken maar hij werd even flink afgeremd in de blubber waardoor 4 rijders hem konden inhalen. Harrie Basten pakte de leiding en kon afstand nemen. Freek kwam hem wel snel voorbij maar hij trok Harrie flink met zich mee. Max had Job van Laarhoven voor zich die al twee jaar hoge wielen ervaring er op heeft zitten en deze wilde zich niet zo makkelijk laten inhalen. In zijn achterwiel had hij nog zo’n ervaren jongen, Sven van der Mierden, waar hij ook voor moest oppassen. Dit leverde een hele mooie strijd op waarbij Max liet zien goed mee te kunnen in dit geweld. Met een mooie actie werd Job er voor een  bocht door Max uitgeremd, waarna hij gelijk het gas er goed op zette. Job en Sven probeerden Max bij te houden maar Max was net wat sneller en kon bij hun weglopen. Harrie zat nu ver voor hem, maar Max wou toch nog proberen om Harrie op zijn thuisbaan te verslaan. Langzaam maar zeker reed Max naar Harrie toe en kwam zelfs in zijn achterwiel. De laatste ronde was erg spannend omdat Max veel meer dan in de 1e manche  nu wel goed de druk er op kon houden. Aan het achterwiel van Harrie kwam Max over de finish na een hele mooie wedstrijd op een prachtige 3e plaats ver voor de rest van het veld.

Max werd dan ook totaal 3e van de dag na een prima gereden wedstrijd die veel vertrouwen geeft voor volgend seizoen. De komende weken beginnen de wintercompetities weer in Nunspeet en Harskamp waar we ook weer van de partij zullen zijn als voorbereiding op volgend seizoen.

No Comments

Geef een reactie