Kevin Buitenhuis ten val tijdens mini Grand Prix Lierop

Nadat hij in de eerste manche een 3e plaats had binnengehaald, kwam hij in de tweede manche flink ten val waardoor hij de wedstrijd moest staken.

Het had de afgelopen dagen flink geregend, vooral in het midden van het land, maar toch kon de wedstrijd in Lierop doorgaan. Verder in het land waren de meeste wedstrijden wel afgelast dus het was lekker druk. Bij de 65cc viel het nog wel mee, maar toch ook daar flink wat concurrentie voor Kevin.

Tijdens de training was goed te zien dat de Buitenhuis 65cc sterk was, want hij trok met gemak door de diepe blubber die er op sommige plaatsen nog lag. Kevin verkende de baan goed en had zin in de wedstrijd!

1e Manche:

Kevin ging aan de buitenkant staan om te starten waardoor hij slim de drukte kon vermijden van alle rijders die aan de binnenkant stonden. Hier was het een stuk rustiger en met zijn sterke Buitenhuis 65cc kon hij wellicht meer meters in minder tijd maken! En ja hoor, vanaf de buitenkant kwam Kevin iedereen voorbij en het leek een kopstart te worden. Helaas ging hij net iets te vroeg van het gas af, maar kon toch nog mooi mee vooraan aansluiten op een 5e plaats. De eerste ronden veranderde er weinig behalve dat Kevin de druk op de rijders langzaam begon op te voeren. Toch kwam hij er maar niet voorbij, want de baan was super zwaar en als je van je lijn af moest dan was het maar afwachten. De laatste ronde ging in en Kevin lag nog steeds 5e en zo verdweeen hij ook het bos in. Toen hij het bos weer uit kwam lag hij plotseling 3! Twee man ingehaald en zo kwam hij mooi als 3e over de finish.

2e Manche:

De snelheid was er zeker de laatste ronde best geweest en daarom wist Kevin dat het misschien nog wel beter kon als hij direct vooraan mee zou kunnen rijden. Helaas was de start net niet goed genoeg en mocht hij weer rond een 5e plaats aansluiten. Het leek een herhaling te gaan worden van de eerste manche, maar na een paar ronden achter Shana van der Vlist te hebben gereden kwam hij plotseling niet meer door. Het bleek dat Kevin achter een schans over de kop was gegaan en zich hierbij goed zeer had gedaan. Voor de zekerheid was hij meegenomen door de EHBO voor onderzoek. Gelukkig bleek er niks ernstigs aan de hand en kon hij weer terug naar de bus, helaas zonder te finishen.

Jammer van de 2e manche want een 3e plek had er best wel ingezeten voor Kevin vandaag.

No Comments

Geef een reactie