Buitenhuis rijders met volle winst naar huis bij laatste MON in Dongen

De twee toppers uit het Buitenhuis Racing Team, Kevin en Max, lieten zich vandaag weer van hun beste kant zien en pakten beiden een dubbele manche overwinning. Kevin Buitenhuis won overtuigend de 65cc grote wielen en Max Engelen deed hetzelfde bij de 85cc grote wielen.

Vandaag was het Buitenhuis Team afgereisd naar het Brabantse Dongen. Onderweg regende het flink en de nacht er voor was er ook al behoorlijk wat water naar beneden gekomen. We hadden het dan ook niet vreemd geworden als we ter plekke te horen zouden krijgen dat het allemaal afgelast zou worden. En dat zou verdomd jammer zijn want de organisatie had weer een prachtige baan neergelegd op een ex maisveld. Tuurlijk was het allemaal erg nat maar crossers zijn toch geen mietjes. De organisatie haalde zo veel mogelijk blubber van het kleine baantje waar de 50 t/m 65cc hoge wielen over heen zouden rijden. Daarna lag hij er prima bij. Het extra stuk dat er bij kwam voor de 85cc en hoger werd niet geschoven en bleef er super zwaar bij liggen.

Kevin liet zien dat zijn super geprepareerde Buitenhuis machine de allersnelste was van het hele veld maar ook dat hij de brute kracht goed kon temmen en op de juiste wijze kon inzetten. In de eerste manche had hij nog wel even tegenstand te duchten van de nieuwe Nederlands Kampioen bij de MON maar hoewel hij Kevin nog even inhaalde werd Kevin hier totaal niet zenuwachtig van. Hij bleef goed de druk er op houden waardoor zijn tegenstander erg onzeker werd en inderdaad onvermijdelijk op deze zware baan ten val kwam. Kevin pakte zo dik verdiend de overwinning van de eerste manche. De tweede manche had hij nog even wat tegenstand maar reed al snel weg bij zijn concurrenten en reed zo onbedreigd naar de overwinning en dus ook naar de dagwinst.

Max had gezien hoe Kevin het goede voorbeeld gaf. Ook Max liet zien over top materiaal te beschikken met zijn Buitenhuis Yamaha. Net geen kopstart (omdat hij geen risico wou nemen om te vallen), in de eerste manche ging hij als tweede door de eerste bocht. Een ronde bleef hij achter zijn tegenstander om even goed zijn lijnen te bestuderen en in de tweede ronde was het al gebeurd. Max haalde zijn tegenstander fraai in. Deze bleef nog even bij maar al snel voerde Max het tempo verder op waarna hij ver bij iedereen weg reed. Max liet zien dat ook een hele zware baan geen enkel probleem voor hem is. Fraai won hij de eerste manche. Ook in de tweede manche was hij heel goed weg maar weer koos hij er voor om in de eerste bocht geen risico te nemen en dan maar even twee rijders voor te laten. In de eerste ronde reed hij naar de tweede plaats en ook maar direct door naar de eerste plaats. Toch kon zijn tegenstander dit keer iets langer volgen maar het leek wel of Max hem uitdaagde. Kwam hij iets dichter bij, gaf Max weer iets meer gas. Maar toen er achterblijvers kwamen liet Max zien dat hij dit ook erg goed beheerst. Heel soepel haalde hij in en nam zo weer ver afstand van iedereen waarbij hij veruit het grootste gedeelte van het deelnemersveld op een ronde zette. Weer een heel sterk optreden van Max op zijn grote wielen.

Volgende week staat voor beide leden van het Buitenhuis Racing Team de altijd indrukwekkende Mini-Grand-Prix van Lierop op het programma. Hier valt meer tegenstand van te verwachten voor onze rijders en zal dan ook erg spannend worden. Kom kijken en geniet van Grand Prix omstandigheden!

No Comments

Geef een reactie