ONK Harfsen, Vince pakt weer punten!

In de training leek er helemaal niets te lukken en er was geen bocht of bult waar Vince normaal over of door wist te komen. Toen er ook nog even een oude bekende op bezoek kwam in de vorm van ene meneer Bobrishev , en deze Vince van de sokken reed waardoor de Yamaha zwaar beschadigd raakte, hield voor Vince de training op. Vince werd in Halle begin dit jaar ook al voor z’n noten gereden door die Rus, waardoor hij z’n enkel brak. Bobrishev werd even door Vince op z’n schouder getikt en om uitleg gevraagd, in de wedstrijd is het te begrijpen dat hij haast zou hebben, maar dit was nog maar de training! Ondanks alles werd er toch nog een 26e tijd neergezet en dat vond ik nog niet eens zo slecht in dit gezelschap met toch niet de minste coureurs.

Eerste manche
Bij de start brak de Yamaha uit en als 25e ging Vince door de eerste chicane, de hele manche door moest hij vechten om elke meter maar langzaam knokte hij zich naar voren. Zo sloop hij de top 20 binnen en nog was de koek niet op want in de laatste ronde was hij nog volop in de strijd om de 16e plaats. Helaas had hij teveel gegeven en kwam hij, met nog een paar bochten te gaan, ten val. De Yamaha was weer zwaar gehavend, en met een lekke radiator, scheve vork en krom stuur hobbelde hij, als 23e over de finish. Jammer, net geen punten, en veel schade aan de motor. Robbie, Ben en Eddie hadden alle tijd tussen de manches door hard nodig om de YZF weer uit de kreukels te halen.

Tweede manche
Deze keer een betere start, en Vince zat zo rond de 15e plaats.  Het ging nu echt goed en Vince had het naar z’n zin op de loodzware baan terwijl hij duels uitvocht met v Vijfeiken en Schröter en vooralsnog als winnaar uit de bus kwam. Halverwege de manche was Vince zelfs opgeklommen naar de 12e plaats en de rondetijden bleven aardig goed. De top tien leek in zicht maar 5 ronden voor de finish zakte de rondentijden in en inplaats van z’n opmars door te zetten, kreeg hij z’n achtervolgers weer in z’n nek. Swanenberg kwam voorbij, dan Reijnders en ook nog Wouts, Vince had de pijp helemaal leeg. Toch nog op een goede 15e plaats kwam hij over de eindstreep, hiermee toch 6 ONK-punten scorend.

One Comment

  1. goed gedaan man.
    volgend jaar weer onk?
    ben er zeker weer bij!

    1

Geef een reactie