Volle winst voor Kevin Buitenhuis bij MON in Horst

Hoewel het kampioenschap voor Kevin net niet meer haalbaar was bij de MON was hij wel gemotiveerd om vandaag te winnen.

Kevin had er zin in op de prachtige baan in Horst. Met een grote glimlach op zijn gezicht kwam hij ’s ochtends na de baan verkend te hebben terug. Dit kon wel een wat worden!

De training ging erg lekker en Kevin liet zien dat hij in vorm was.

1e Manche
Teammaatje Tom had Kevin begeleid naar de fuik en samen met Kevin de start voorbereid. Het hek viel en Kevin was heel goed weg maar kwam net iets te kort voor de kopstart en moest daardoor op de rem. Hierdoor ging hij als 3e aan de wedstrijd beginnen. Terwijl Kevin probeerde voorbij de tweede man te komen kon de kopman ver weg lopen. Hij raakte zelfs helemaal uit zicht. Toen Kevin eindelijk aan de tweede man voorbij was ging het gas er pas echt op. Maar het leek bijna onmogelijk zo ver was de kopman al weg. Kevin knokte voor wat hij waard was en reed toch in de laatste ronde het grote gat dicht. Maar er voorbij is natuurlijk wat anders. Toch deed Kevin een prachtige inhaalactie waardoor hij in bijna de laatste bocht toch nog de kop kon overnemen en zo als 1e over de finish kwam. Super!

2e Manche
Kevin had hierdoor veel vertrouwen gekregen en samen met Tom maakte hij weer zijn startplekje klaar. Nu moest het beter want dat zou het allemaal veel gemakkelijker maken. Het hek viel, en ja hoor! Prima kopstart voor Kevin! Nu kon hij wegrijden. Maar toch duurde dat helaas niet lang want hij kreeg de nog steeds een beetje balende tweede man van daarnet aan zijn achterwiel. Wat Kevin ook probeerde het lukte hem niet om hem op afstand te zetten. Toen moest hij toch zijn 1e plaats afstaan. Maar nu liet Kevin het er niet bij zitten en bleef druk uitoefenen. En ja hoor. Heel slim pakte Kevin hem terug. De nu 2e man gaf de moed op en Kevin kon ver weglopen. Onbedreigd kwam hij als 1e over de finish!

Totaal van de dag: 1e (natuurlijk…) Prima gereden.

Kevin gaat nu voor de 2e plaats in het Nederlands Kampioenschap MON. Volgende week gaat het verder in Heeswijk.

No Comments

Geef een reactie