Eerste winst voor Max Engelen bij 85cc hoge wielen MON

Max ging vandaag met de dagwinst naar huis in Horst en maakte zo het feest compleet samen met teammaatje Kevin.

Normaal reed Max het afgelopen jaar tegen deze mannen op zijn kleine wielen. Nu werd de strijd even gelijk getrokken door ook de grote wielen te monteren. Maar weer niet helemaal want Max moest de spullen voor morgen (ONK in Harfsen) schoon houden dus moest hij op zijn oudste trainingsmotor de strijd aanbinden.

Tijdens de training liet Max al zien dat hij al genoeg snelheid heeft op zijn grote wielen. Waar andere deelnemers veel moeite moesten doen om zijn tempo proberen te volgen reed Max relaxt en heel makkelijk rond.

1e Manche:
Als 13e mocht Max oprijden, maar hij kon nog een prachtig plekje uitzoeken aan het hek. Met de start was Max niet goed weg en werd hij opgesloten bij de eerste bocht. Als 7e begon hij aan de wedstrijd. Nu miste hij de brute power van zijn Buitenhuis Yamaha wedstrijdmotor en was er veel werk aan de winkel. Vooraan kon de kopman ongestoord wegrijden en een groot gat slaan. Max worstelde zich door het veld om op de tweede plaats aan te komen. Maar de kopman was veel te ver weg. Toch werd deze in de laatste ronde nog even nerveus toen Max bleek dat Max het enorme gat even dichtgereden had. Maar helaas bleek het net niet voldoende en zat er voor Max alleen maar een 2e plaats in. Max had wel de snelste tijd en zeker de laatste ronden waren seconden per ronde sneller dan de rest van het veld. Er moest dus meer inzitten…

2e Manche:
Max had geen zin in een herhaling. Daarom begon hij maar met een mooie kopstart op zijn oude (maar o zo betrouwbare) Buitenhuis Yamaha. Max besloot niet te gek te doen en reed rustig weg bij de rest van het veld. Hierbij hield hij nauwkeurig de 2e man in de gaten en als deze weer iets te dicht bij kwam gaf hij weer een beetje gas bij. Max speelde er een beetje mee en met een voorsprong van meer dan 16 seconden op de 2e man kwam hij als 1e over de finish. In de tussentijd had even 20 man op een ronde gezet. Tsja dat is toch wel andere koffie als Max met grote wielen rijdt…

Totaal van de dag: 1e!

Morgen staat Max zijn eerste ONK op het programma.

No Comments

Geef een reactie