Max Engelen wint ook laatste KNMV 2010 in Alphen!

Vandaag kon Max als kampioen aan de laatste wedstrijd 85cc kleine wielen beginnen. Max was heel relaxt maar wou toch graag vandaag als kampioen de wedstrijd winnen!

De baan lag er perfect bij in Alphen. Wat een verschil met toen we hier de vorige keer kwamen toen de wedstrijd moest worden gestaakt. Er was echt iets moois gemaakt van de baan! De zon scheen lekker en bezorgde ons op 10-10-10 een prachtige zomerse dag.

Tijdtraining:

Met zijn rode nr. 1 nummerplaat begon Max vol goede moed aan de tijdtraining. Max kon niet wachten om het gas er op te zetten en liet gelijk zien dat hij vandaag in vorm was. Elke ronde was sneller dan de vorige en ondanks dat hij tijdens het officiele kwalificatiedeel al goed in de achterblijvers kwam zette hij direct de snelste tijd neer. Hij begon met enkele tienden voorsprong op nummer 2, maar door elke ronde sneller te rijden maakte hij er op het einde meer dan 2 seconden verschil van. Best veel op zo’n kort baantje.

1e Manche:

Max mocht als eerste oprijden en koos een mooi plekje aan het hek. Op het moment dat het bordje 5 werd gedraaid viel ook gelijk het hek. Hier had Max niet op gerekend en was te laat weg. Daardoor kwam hij achterin in het veld terecht. Maar dat duurde niet lang. Als een kogel ging hij aan de langzamere deelnemers voorbij. Nog in de eerste ronde kwam hij terug tot de 6e plaats. In de tweede ronde wist hij nog twee plaatsen goed te maken om zo achter Carsten aan te sluiten. Dat Carsten lastig in te halen is weet Max alles van. Er waren wedstrijden bij dat het hem zelfs helemaal niet lukte afgelopen seizoen. Ook nu kostte het meer dan een ronde en in de tussentijd kon Harrie die kopstart had ver weg lopen vooraan. Ook Sven kwam goed mee vooraan. Maar toen Max Carsten voorbij was draaide hij pas echt aan zijn gas en reed in een ronde tijd het hele gat dicht naar Sven. Binnen een halve ronde was Max er voorbij. Het leek wel alsof Sven wakker schrok om vervolgens goed in het wiel te blijven van Max en zo voor een constante dreiging te zorgen. Samen reden ze hard naar Harrie toe die toch echt een riante voorsprong had. Met nog 2 ronden te gaan leek het moeilijk te worden. Maar de snelheid van Max (en Sven) was zo hoog dat Harrie toch echt in zicht kwam. Max kwam heel dichtbij en Harrie voelde de hete adem van Max in zijn nek. Onder druk maakte Harrie een foutje en Max kon er voorbij! Maar ook Sven gaf niet op en kon Max volgen. Sven ging tot het uiterste en maakte al een paar keer een fout die hij nog net kon corrigeren. Max reed strak en gaf geen enkele mogelijkheid om in te halen. Op weg naar de finish voerde Max het tempo verder op. Sven probeerde te volgen maar ging net voor de finish ook in de fout en kwam hard ten val. Max had het niet eens door toen hij als 1e de finish over kwam. Hij keek achterom en zag niemand meer. Wat een show!

2e Manche:

Sven was zo hard gevallen dat hij niet meer van start kon in de 2e manche. Max baalde van zijn slechte start in de eerste manche waardoor hij flink aan het werk had gemoeten. Dus dat moest anders. Nu was Max er klaar voor, maar toch was zijn start niet goed. Max werd opgesloten en kwam midden in het veld rond een 11e plaats door de eerste bocht. Max had veel haast want Carsten en Harrie reden op kop en Max wilde het gat niet te groot laten worden. In zijn grote haast de rijders voor hem in te halen ging hij in de 3e bocht onderuit. Zijn motor lag de andere kant uit en het duurde even voordat hij er weer op zat. Iedereen was al voorbij toen Max de motor weer startte en de achtervolging kon inzetten. Achteraf vertelde Max dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vond omdat er nu flink wat actie nodig was. En die actie kwam er. Wawh, Max ging door het veld heen alsof de andere rijders stil stonden. Niet normaal. Rijder na rijder werd ingehaald. Na een paar ronden kwam Max al weer op de derde plaats aan. Vooraan waren Harrie en Carsten er flink vandoor gegaan en hadden een groot gat geslagen. Max begon het snel dicht te rijden. Met nog twee ronden te gaan zaten er nog maar een paar seconden tussen. Harrie en Carsten hadden het erg druk met elkaar en raakten elkaar waardoor Carsten ten val kwam en Harrie nog maar net op zijn motor kon blijven zitten. Max haalde Carsten in en ging onderweg naar Harrie die dit keer geen fout maakte en Max kwam zo als tweede na een prachtige demonstratie als regerend kampioen over de finish.

Totaal van de dag: 1e

Max kon de laatste overwinning bijschrijven op zijn indrukwekkende lijst van dit jaar.

Eindstand Nederlands Kampioenschap 85cc Kleine Wielen 2010: Max Engelen 1e. Meer dan 50 punten netto voorsprong op nummer 2!

Op naar de grote wielen. Max gaat nu proberen mee te doen met de laatste ONK dit jaar in Harfsen volgende week op grote wielen om te wennen aan dit soort grote wedstrijden.

No Comments

Geef een reactie