Winst voor Tom Engelen bij Kampioenschap van Utrecht

Overtuigend wist Tom Engelen de eerste twee manches voor het nieuwe Kampioenschap van Utrecht te winnen.

In de MX2A was de opkomst niet erg groot maar met een aantal “thuis”rijders was het niet voor de hand liggend dat Tom hier de winst zou pakken.

Tijdtraining:
Tom rijdt direct lekker met teammaatje Vince mee maar moet duidelijk zijn beste beentje voorzetten om het tempo te volgen. Hierdoor remde hij zijn motor dood en staat op een ongelukkige plek waardoor hij niet snel zijn motor weer gestart krijgt. Echter met een klein beetje hulp komt hij weer op gang en probeert nog even een snelle ronde te zetten. Dit lukt maar ten dele want hij moet genoegen nemen met de tweede plaats. Direct een mooi signaal dat hij niet te makkelijk moet denken over deze wedstrijd.

1e Manche:
Tom komt in de eerste bocht ergens midden in het veld terecht en moet goed zijn best doen om naar voren te rijden. Dit gaat hem goed af en hij weet al snel de leiding in de MX2 te pakken. Voor hem rijden nog een aantal MX1 rijders. Er ontstaan nog een mooie strijd met enkele van deze mannen maar Tom weet plek na plek te pakken en zo op de 3e plaats totaal en op de 1e plaats van de MX2 uit te komen.

2e Manche:
Het was nu hopen op een betere start want dat zou het een stuk makkelijker maken. Maar Tom was niet goed weg bij het hek en ging pas als een van de laatsten door de eerste bocht. Op weg naar de volgende bocht wist hij al weer heel veel plaatsen goed te maken. In de tweede bocht kon hij net een valpartijtje ontwijken en schoof weer flink wat plaatsen op. Samen met Mick reed Tom hard naar voren toe. Hij lag al 2e bij de MX2 en er zaten verder alleen nog wat MX1 mannen voor. Eenvoudig wist hij de kop weer te pakken en kon een grote voorsprong opbouwen. Tom werd zo weer 3e totaal en 1e bij de MX2.

Op zondag zal hij het tweede gedeelte niet meerijden omdat hij dan aan de start zal verschijnen bij wellicht zijn laatste KNMV jeugd wedstrijd in Emmen.

No Comments

Geef een reactie