Geen makkelijke wedstrijd voor Tom Engelen bij KNMV in Emmen

Wellicht de laatste wedstrijd bij de KNMV Jeugd voor Tom Engelen, verliep niet geheel naar wens.

Na gisteren een super wedstrijd te hebben gereden bij MC Utrecht had Tom zelf hoge verwachtingen voor de KNMV wedstrijd in Emmen. ’s Ochtends vroeg met zijn moeder en coach Mick van Heugten vertrokken naar Emmen. Terwijl het lastig sturen was door de mist lag Tom lekker te slapen op de achterbank.

Tijdtraining:
Uitgeslapen stond Tom aan de start voor de tijdtraining. Geen twee groepen dit keer. Tom mocht als 11e oprijden (huidige stand…). Het lijkt goed te gaan totdat Tom hard valt. Hierna heeft hij veel last van zijn knie waarvan hij vorig jaar zijn kruisband heeft gescheurd. Het tempo komt er niet meer in en hij moet tevreden zijn met een 17e tijd.

1e Manche:
Tom kiest heel slim een mooi startplekje en is hierdoor goed weg bij de start. Dicht bij de eerste vijf gaat Tom de eerste ronden rond. Maar dan gaat het toch weer even fout in een kort bochtje valt hij gewoon om. Dit kost veel plaatsen en vooral veel energie. Hierna komt hij niet meer in zijn ritme, maar rijdt langzaam weer naar voren en weet zo toch op een 10e plaats over de finish te komen.

2e Manche:
Tom had veel last van zijn knie en twijfelde zelfs of hij wel moest starten. Maar ja, het was misschien wel zijn laatste manche bij de Jeugd. Dus toch maar naar de start. En de start is super en hij zit bij de eerste vijf. Hij heeft een mooi gevecht met de nieuwe kampioen MX2 jeugd en rijdt toch lekker mee. Maar net als hij aan de 3e ronde wil beginnen komt er een rode vlag en wordt de wedstrijd stil gelegd. Het blijkt dat er achter Tom een aantal rijders hard ten val zijn gekomen en medische assistentie nodig hebben. Vervolgens volgt een uur wachten op de herstart in de fuik. Tom twijfelt of hij nu nog genoeg benzine heeft voor de tweede manche. Gelukkig is Waut Jordans bereid om even naar de bus te rennen en benzine te halen. Getankt en wel staat Tom weer aan de start. Nu is zit hij er helemaal niet bij. Hoe is het mogelijk. Tom moet een flinke inhaal race rijden en doet dat voortvarend! Hij rijdt snel naar de 18e plaats maar gaat er dan weer vanaf. Balen. Weer achteraan opnieuw beginnen. Tom maakt grote stappen en weet zo toch nog prima naar de 11e plaats te rijden.

Totaal van de dag: 10e.

Eindstand MX2 Jeugd 2010: 11e (niet slecht met 3 niet verreden wedstrijden…). Jammer want hij stond 2e toen hij geblesseerd raakte. Maar dat hoort bij motorcross!

No Comments

Geef een reactie