1e Wedstrijd op grote wielen pakt gelijk goed uit voor Max Engelen

Na het behalen van het Nederlands Kampioenschap op kleine wielen kan er nu worden overgestapt op grote wielen. Dit weekend kon getest worden hoe het Max zou bevallen. Het nieuwe “Kampioenschap van Utrecht” stond op het programma. Een mooi initiatief van de twee crossclubs uit de provincie Utrecht.

De eerste helft van het kampioenschap werd verreden in Utrecht en het tweede gedeelte op SALZ.

Tijdtraining zaterdag (Utrecht):
Hoe zou het met de snelheid zijn van Max? Aan de ene kant moet het makkelijk gaan maar aan de andere kant is het ook wennen om hoger van de grond te zitten en niet meer zo makkelijk met de voeten bij de grond te kunnen. Max gaat rustig van start en speelt een beetje met de motor. Naarmate de tijdtraining vordert gaat hij steeds iets harder rijden. Hij heeft er duidelijk plezier in. Het lijkt alsof het allemaal niet hard gaat, maar na afloop bleek hij 3 seconden sneller te zijn dan de 2e man.

1e Manche:
Max pakt kopstart en rijdt heel makkelijk weg bij de rest van het veld. Met speels gemak vliegt hij over de baan. De grote wielen bevallen duidelijk goed! Met een halve baan voorsprong komt hij over de finish. Het aardige was dat Max ook nog eens snel was geweest want zijn beste rondetijd was zelfs 2 seconden sneller dan de winnaar bij de MX2B en maar 3 seconden langzamer dan broer Tom die bij de MX2A won.

2e Manche:
Weer makkelijk kopstart en het lijkt alsof hij de eerste ronde de baan gaat verkennen. (Hij had geen zin om baan te lopen…) Daarna geeft hij gas en zet weer het hele veld op flinke achterstand. Max pakt ook hier de winst.

Tijdtraining zondag (SALZ):
Nu eens uitproberen hoe het in het zware zand gaat op grote wielen. Nou dit werd direct duidelijk. Hoewel hij als laatste tijdens de tijdtraining wegrijdt, zet hij tijdens het inhalen van de langzamere deelnemers gewoon de snelste tijd neer. Daarna nog sneller en later weet hij zelfs de rijders die als eerste vertrokken waren in te halen. Beste tijd van 1.40 was zelfs 5 seconden sneller dan de 2e man en 7 seconden sneller dan de 3e man.

1e Manche:
Max pakt kopstart en neemt direct afstand. Hij voert de snelheid flink op en dat op dit lastige circuit dat er zwaar bij ligt. Maar Max geniet van zijn grote wielen en rijdt steeds verder weg bij de rest en gaat elke ronde soepel rond. Hierdoor bouwt hij een voorsprong op van bijna een minuut op de tweede man. Max wordt door deze 3e manche overwinning ook kampioen van de provincie Utrecht op zijn 85cc hoge wielen.

2e Manche:
Dit keer net geen kopstart! Hierdoor moest hij heel eventjes echt aan de bak. Maar al in de 3e bocht had hij de kop weer in handen en kon hij weer weglopen bij zijn tegenstanders. Zonder veel risico’s reed hij naar finish, waar hij ook dit keer ruim als 1e over heen kwam.

Volgende week staat de European Motocross des Nations op het programma wat van een heel ander kaliber zal zijn met de beste 85cc rijders van Europa van dit seizoen. Een top 20 plaats zou al heel mooi zijn hier …

One Comment

  1. Hallo Max

    Helemaal top hoor Max.
    Je bent een KANJER XXXXXXXXX
    knuffel van opa en oma

    1

Geef een reactie