Moeilijke wedstrijd voor Tom Engelen in Valkenswaard

Tom had erg veel last van zenuwen voor Valkenswaard. Niet voor zichzelf maar voor broer Max…

Tijdtraining:
Tom rijdt in het begin lekker naar voren en lijkt makkelijk rond te gaan. Maar na de eerste ronden van de officiele tijdtraining bleek hij helemaal niet lekker te rijden. Dit was vooral aan zijn tijden te zien. Wat was er aan de hand? Tom kwam zelfs niet verder dan een 11e plaats. Dit zijn we niet gewend van Tom. Bij controle van zijn motor bleek al snel dat zijn voorvork lek was en niet meer veerde zoals zou moeten.

1e Manche:
Helaas hebben we de voorvork niet kunnen vervangen en een andere motor was ook geen optie. Dan maar vol er tegen aan! Vol spanning stond Tom aan de start. Het hek viel en iedereen was weg. Waar is Tom? Die stond nog achter het hek… Hij had zijn motor laten afslaan en miste daardoor de start. Vervolgens moest hij aan een inhaalrace beginnen. Lastig op Valkenswaard waar de snelheid hoog ligt. Maar Tom komt na 1 ronde al als 16e door! Ongelofelijk. In de tweede ronde pakte hij nog meer plaatsen, maar in zijn haast ging het toch fout. Flink hard eraf. Toen kon hij pas op de 24e plek de wedstrijd vervolgen. Hij kon nog wel een paar plaatsen pakken maar hij had flink last van zijn val waardoor de snelheid een stuk lager was. Op een 18e plaats kwam hij binnen.

2e Manche:
Nu wel weg bij de start, maar Tom was niet goed over het hek en liet zich daarna helemaal opsluiten. Alleen teammaatje Bastiaan zat nog achter hem. Tom reed nu verstandiger dan de 1e manche waardoor hij minder plaatsen goed maakte maar niet direct alles op alles zette. Tom reed een hele degelijke manche waardoor hij als 11e over de finish kwam.

Totaal van de dag: 13e

Volgende week staat de laatste KNMV wedstrijd van het jaar op het programma in Emmen

No Comments

Geef een reactie