Zegereeks Kevin Buitenhuis doorbroken bij MON Wanssum

Kevin had na alle overwinningen van de afgelopen weken er weer alle vertrouwen in dat het ook vandaag in Wanssum goed zou komen. En dat op de beroemde “voetbalveld cross”.

Tijdens de training verkende Kevin goed het aparte baantje dat er ondanks alle regen van de afgelopen weken er bijzonder netjes bij lag. Topprestatie van de lokale vrijwilligers.

1e Manche:
Kevin was goed weg bij het hek maar kwam vervolgens op een glad stuk terecht en werd opgesloten door een paar andere rijders. Hierdoor kon Kevin pas als 5e aan de wedstrijd beginnen. Inhalen is niet makkelijk in Wanssum, maar Kevin pakt al snel de 4e plaats. Daarna wordt het moeilijker. Er moet echt geknokt worden voor elke plaats en dat doet hij goed. Vooraan rijden de twee kopmannen echter al een flink stuk weg. Maar Kevin geeft niet op. Als hij de derde man voorbij is gaat hij hard naar voren toe. Hij is veel sneller dan de rest en rijdt gemakkelijk naar de tweede man. Deze weet hij vrij snel te pakken en dan op weg naar de kopman. Ook deze weet hij snel te achterhalen. Maar dan moet hij er nog voorbij. Kevin probeert vanalles en zit er zelfs naast maar het lukt hem net niet om hem in te halen. Kevin moet tevreden zijn met de 2e plaats.

2e Manche:
Nu een betere start en al direct op de tweede plaats achter de winnaar van de 1e manche. Dit moest geen probleem zijn voor Kevin want hij was gewoon veel sneller. Echter wat Kevin ook probeert hij komt er maar niet voorbij. Hij komt er regelmatig langs maar in een laatste poging raakt hij een paaltje met zijn hand en doet zich flink zeer. Hierdoor moet hij de kopman loslaten en komt hij als 2e over de finish.

Totaal van de dag: 2e. Kevin blijkt na onderzoek in het ziekenhuis zijn vingers bij deze actie flink gekneusd te hebben. Hij heeft hierdoor ook niet deelgenomen aan de KNMV wedstrijd van zondag.
Volgende week is er geen MON wedstrijd.

No Comments

Geef een reactie