Tom Engelen rijdt 1e KNMV wedstrijd na blessure in Winterswijk

Tom was er een flink aantal weken uit geweest, had nog niet veel getraind en had alleen nog maar een aantal MON wedstrijden gereden.

Vandaag stond de KNMV in Winterswijk op het programma en zoals vorig jaar lag de baan er ’s ochtends goed bij maar begon het al snel flink te regenen, waardoor de baan erg zwaar werd.

Tijdtraining:
Tom mocht ondanks zijn afwezigheid op de laatste wedstrijden toch nog als 8e oprijden. Hij gaat lekker rond. Helaas heeft hij de pech dat net nadat hij doorkomt de tijdtraining inging. Daarna komt hij al snel in de achterblijvers terecht. Helaas ook letterlijk. Hij valt en kan daarna niet meer in zijn ritme komen waardoor hij met een 8e tijd genoegen moest nemen.

1e Manche:
Geen al te beste startpositie vanaf de 15e plek. Tom komt dan ook niet goed door in de eerste bocht. 20e. Nou veel werk aan de winkel. Tom gaat voortvarend te werk en weet al snel veel plaatsen winst te boeken. Na vier ronden ligt hij zelfs op 6e plaats! Niet verkeerd. Maar helaas bleek dat hij misschien in het begin iets te veel had gegeven waardoor de vermoeidheid flink toesloeg. Hij kon niet verder naar voren rijden en kreeg zelfs nog een concurrent aan het achterwiel. Deze kon hij niet achter zich houden. HIj probeerde zelfs nog aan te klampen maar was doodop. Als 7e kwam hij over de finish.

2e Manche:
Na deze goeie eerste manche, was het nog hard verder gaan regenen en was de baan nog veel zwaarder geworden. De start is nu veel beter en Tom komt al direct als 8e door. Helaas mist hij net de aansluiting met de eerste mannen en moet flink knokken om voorbij te komen aan de mannen voor hem. Hij weet de 5e plaats te pakken en vervolgens wordt er stuivertje gewisseld. Net toen hij de 5e plek stevig in handen had gaat het helaas mis. Tom gaat tegen de natte grond. Gelukkig start hij zijn snelle Buitenhuis Yamaha weer snel en zet de achtervolging hoewel hij nog iemand inhaalt moet hij toch tevreden zijn met een 8e plaats.

Totaat van de dag: 7e! Geen verkeerd begin weer. Volgende week staat KNMV Valkenswaard op het programma.

No Comments

Geef een reactie