Tom Engelen moet wennen aan voetbalveld cross bij de MON

Tom had nog nooit in Wanssum gereden en was dan ook erg benieuwd naar de crossbaan die daar voor de gelegenheid was aangelegd.

Rondom een voetbalveld, klein stukje het bos in en dan weer de dijk over de uiterwaarden in. Kortom: Van alles wat! Maar vooral erg leuk om mee te maken.

1e Manche:
Tom was goed van start. Als 2e door de eerste bocht maar hij werd al snel naar de 3e plek verwezen. Hier laat Tom het niet bij zitten en zet direct weer de achtervolging in. In de achtervolging gaat het helaas mis als Tom op een aantal knippen de controle verliest. Het kost hem veel plekken maar rijdt weer terug naar de 5e plek. Dan bij een inhaalactie gaat het weer mis in een bocht. Weer opnieuw beginnen. Tom was helemaal los. Weer rijdt hij terug de top 10 in. Aangekomen op de 8e plaats zet hij de aanval in op de rijder voor hem die echter erg onsportief tot 2 keer toe zijn motor uit het spoor laat lopen tegen Tom aan. Heel gevaarlijk en erg onnodig op deze positie. Tom is echter niet zo snel uit het veld geslagen en zet opnieuw de aanval in. Hij gaat echter veel te hard de bocht in, waardoor hij doorschiet en hierbij tevens zijn concurrent klem rijdt, die hier niet mee weet om te gaan en ook nog valt. (Ongelofelijk dat de concurrent later ook nog protest aantekent tegen Tom terwijl hij zelf net daarvoor twee keer een veel gevaarlijkere actie uitvoerde). Tom was er in ieder geval voorbij en komt zo op de 7e plaats binnen.

2e Manche:
Tom pakt kopstart!!! Hij weet echter geen afstand te nemen van twee achtervolgers en 1 komt er al snel voorbij. Tom kan niet aanpikken en moet ook deze plek met hand en tand verdedigen. Dit houdt hij een aantal ronden vol maar dan moet hij hem toch voorbij laten. Ook deze moet hij laten gaan en al snel heeft hij weer een volgende rijder achter zich. Deze rijdt echter erg hoog in de toeren met zijn viertakt waardoor het blok het begeeft. Tom heeft nu wat meer rust en is verbaasd als hij plotseling de kopman ziet vallen en er voorbij kan. Deze kan hem niet meer inhalen waardoor hij deze manche op een mooie 2e plaats afsluit.

Totaal van de dag: 4e. Het rijden was erg wennen, maar Tom had genoten en zo ook de toeschouwers die veel spektakel te zien kregen.

Volgende week is er geen MON!

No Comments

Geef een reactie