Max Engelen pakt volle winst KNMV Winterswijk

Met twee manche overwinningen pakt Max Engelen in Winterswijk 200 punten, die hij goed kan gebruiken op weg naar het Nederlands Kampioenschap.

Het is nog erg spannend in deze strijd waarbij Max voor het begin van deze wedstrijd slechts met 22 punten voorsprong de leiding had.

In Winterswijk lag er echter een prachtige baan die duidelijk door de vrijwilligers met veel zorg was geprepareerd. De organisatie zat sterk in elkaar en daardoor liep alles ondanks het volle programma erg soepel en zonder incidenten.

Tijdtraining:
Max reed snel maar vooral erg gecontroleerd rond. Hij liet zich niet gek maar door rijders die achter hem waren of door achterblijvers die moeite hadden rond te komen op deze lastige baan.
Max ging als een speer. Hij had de pech dat hij als kopman doorkwam waarna de tijdtraining begon. Max reed een hele snelle ronde die echter niet voor hem telde. (Wel voor zijn achtervolgers…). In zijn eerste ronde kwam hij tussen de achterblijvers en moest hij vaak van zijn ideale lijn afwijken. Desondanks zette hij een tijd neer die bijna net zo snel was als de eerste tijd. Het lukte hem niet om de tijd verder te verbeteren en moest genoegen nemen met een 2e plaats.

1e Manche:
Een goede start voor Max. Als 5e door de eerste bocht. Maar al in de tweede bocht pakt hij twee rijders en even later de 3e. Nu zette hij de achtervolging in op de kopman en reed er snel naar toe. Max wacht rustig zijn kans af en pakt dan knap de leiding over. Hij neemt direct afstand en bouwt elke ronde rustig zijn voorsprong uit. Max rijdt erg sterk en veel sneller dan de rest van het veld. Maar het blijft spannend omdat de baan zeer zwaar en erg verraderlijk is. Max maakt geen fouten en pakt met meer dan 15 seconden voorsprong de overwinning!

2e Manche:
De druk was groot voor Max om de gigantische prestatie van de 1e manche te evenaren. Hoe zou hij hiermee omgaan?
Weer als 5e begint Max aan de start. Maar het verschil is nu dat alle topmannen voor hem zitten. Dit zou lastig worden. Maar gelukkig worden er fouten gemaakt door de andere rijders en kan Max al in de eerste ronden de leiding overnemen. Alleen Harrie Basten (de nummer 2 in de tussenstand voor het kampioenschap) weet nog even te volgen. Maar Max schroeft de snelheid nog een beetje op en ook Harrie moest afhaken. Max danst vervolgens over de zware baan en rijdt onwaarschijnlijk hard door de diepe met modder gevulde gaten. Zijn super geprepareerde Buitenhuis Racing Yamaha 85 doet zijn werk voortreffelijk en geeft Max de snelheid die hij zo graag wil. Max loopt steeds verder uit. Hij begint al snel met dubbelen en zet zo tot en met de 14e man op een of meer ronden!!! Met dik 36 seconden voorsprong op de nummer 2 komt Max als winnaar over de finish.

Totaal van de dag: 1e!

Max krijgt een prachtige beker en bloemen overhandigd. Wat een top organisatie. Bedankt!

Er staan nog twee wedstrijden op het programma voor het Nederlands Kampioenschap. Volgende week gaat het verder in Valkenswaard. Max staat nu 39 punten voor, maar het blijft spannend!

2 Comments

 1. Dit gaat goed zo, nog even volhouden zo!!

  Jonathan

  1
 2. Super Max

  Vasthouden wat je het hele jaar al doet
  keigoed rijden

  heeeeeeeeeel veel suc6 de laatste wedstrijden

  Hans #70 en Trudy

  2

Geef een reactie