MON Reusel Vince Riechers

Na het modderfestijn in Emmen, vorige week, deze keer prachtig weer op een loodzwaar circuit. Ben en Eddy hadden een weekeindje vrij genomen, maar superfan pa van Gulik werd ’s morgens vroeg bij hem thuis opgepikt en met z’n drietjes reden we naar het zuiden. De reis werd iets langer omdat de A2 bij Utrecht dicht zat en we de A27 zowat tot Antwerpen bleven volgen. Toch nog ruim op tijd gearriveerd en nog een heel mooi plekje achterop het circuit gevonden dankzij Raymond Wassenaar en z’n Pa.

De training. Altijd te kort bij de MON, Vince had het helemaal niet naar z’n zin en kon z’n draai niet vinden. Met de zijspannen erbij en het ontbreken van een shovel was de verwachting dat de baan loodzwaar zou worden, maar daar hoopte Vince ook op.

Eerste manche. Als derde draaide de Yamaha om de eerste bocht en bij de eerste doorkomst had Vince zich mooi gehandhaafd op die plaats. Robins en Reijnders gingen met elkaar in de slag voor de overwinning, terwijl Vince teveel achter Kaal bleef zitten. Vince pikte aan bij Doornwaard en hij ging er een paar keer langs, helaas moest hij door een achterblijver naar een ander spoor en hierdoor kwam hij ten val. De Yamaha is een makkelijke starter en eenmaal onder de motor vandaan ging Vince achter vierde man Spierings aan. Aan de finish had Robins Reijnders nog te pakken, Doornwaard werd drie en Spierings kon net vierde worden voor Vince.

Tweede manche. De start was veel minder en tot overmaat van ramp kwam Vince samen met vd Wetering ten val. Grappig was dat de Yamaha, in de versnelling, sneller was aangetrapt dan de KTM met de elektrische starter. Dus als een na laatste in de achtervolging, en dat ging met donders geweld. Op de vijfde plaats aangekomen ging het nog even mis en verloor Vince nog twee plaatsen maar hij zette nog even de schouders eronder en herroverde de vijfde plaats weer. Op de finish zat hij zelfs weer niet ver meer achter vierde man Kaal!

In de daguitslag won Rieijnders voor Robins en Doornwaard , Kaal werd vier en Vince vijf. In de totaalstand klimt Vince naar de zevende plaats (zes manches geen uitslag)

No Comments

Geef een reactie