ONK Emmen Vince Riechers

De afgelopen week was het noodweer geweest, de geplande westrijd van de MON op SALZ was donderdag al afgelast en we hadden wel verwacht dat alle andere wedstrijden, dus ook Emmen, afgelast zouden worden, maar tot onze grote verbazing lag de baan er prima bij. Vince’ klasse, de MX1, moest als laatste trainen en de baan was al aardig pittig geworden. In de training werden beide motors geprobeerd, mede omdat nog even gedacht werd aan het sparen van de wedstrijdmotor in de diepe drab, maar omdat de baan niet echt tegenviel (wel zwaar maar nog niet echt blubberig) moest de door Peter en Herman geprepareerde YZF eraan geloven. Vince kon z’n draai niet goed vinden en de 23e tijd was een tegenvaller.

Eerste manche
De baan was nu echt zwaar geworden en de plotselinge plensbuien maakte de boel er niet makkelijker op. De start was ronduit slecht en ver buiten de punten ging Vince door de eerste bochten. Achterin telde ik hem op een plekje of 15 toen Vince achter een Belg zat en met hem een paar ronden de strijd aan ging. Vince zat er een paar keer naast maar reed rare lijnen en raakte helemaal uit z’n ritme waardoor hij de koppeling niet spaarde. Op deze loodzware piste wordt zoiets afgestraft en met een uitgefikte koppeling moest Vince de wedstrijd verlaten.

Tweede manche
Nu was de baan helemaal zwaar en de 85cc klasse werd zelfs maar afgelast. Eddy, Ben en Peter hadden de Yamaha weer super voor elkaar gekregen en met een vers koppelingsplatenpakket stond Vince klaar achter het starthek. Als een kogel vertrok de 450 na het vallen van het hek en op een plekje of 8 begon Vince de eerste ronde. Helaas kwam hij door de diepe sleuven tegen de bulten al in de eerste ronde ten val en verloor dik twee minuten. Ver achter de laatste man knokte hij zich naar voren en liet zich hierbij meetrekken door de kopmannen die hem al op een eerste ronde lap zetten. Na een tijdje kwam hij bij de eerste achterblijvers aan en begon plaatsen goed te maken, hoe verder hij naar voren kwam, hoe moeilijker het werd om in te halen, maar Vince bleef knokken. Weer kwam hij ten val, en weer moest hij in de achtervolging. Aan het eind van de slijtageslag mocht hij dan met een 15e plaats 6 ONKpunten,  z’n eerste  dit jaar, mee naar Hoevelaken nemen, zijn loon voor een dag afzien.

Veel dank aan Peter en Herman Buitenhuis die met hun drukke winkel de YZ450F tot in de kleine uurtjes, met veel zorg hebben geprepareerd en die geen klap verkeerd gaf. Wim Kroon die altijd klaar stond met raad en daad aan de vering. Natuurlijk Ed en Ben die zich de hele dag met kletsnatte kleren in het zweet hebben gewerkt om de Yamaha weer toonbaar aan het starthek te krijgen. En superfan Pa v Gulik, bijna 80 jaar en niet bij de baan weg te slaan als Vince moet rijden, jongens bedankt allemaal.

No Comments

Geef een reactie