Tom Engelen weer bijna in vorm

Tom had hard aan zijn conditie en rijden gewerkt de afgelopen weken. En dat was nu te zien bij de MON in Stevensbeek.

1e Manche:
Hoewel hij eigenlijk op een plaats aan het hek wilde gaan staan, nam hij toch het advies aan om een andere plek te kiezen. Dat was goed, want zijn start was prima als 3e kwam hij door de eerste bocht. Helaas werd hij flink opgehouden door de rijder voor hem waardoor hij een hele groep achtervolgers in zijn nek kreeg. Daarnaast kon de kopman flink weglopen terwijl Tom onder de blubber werd gespoten. Het koste hem twee ronden om er voorbij te komen. De afstand naar de kopman was groot, maar Tom verhoogde het tempo en reed het gat in twee ronden dicht. Ongelofelijk. Maar nu er voorbij… Een prachtige strijd volgde, waarbij Tom moest opletten omdat een andere rijder ook kon aansluiten. Wat een laatste ronden!!! Tom nam de leiding over en kon iets weglopen, maar in de laatste ronde kwam hij nog flink onder druk. Maar Tom hield de eerste plaats!

2e Manche:
Kon hij dit herhalen? De start was nu helaas niet zo goed. Als 10e pas door de eerste bocht. Tom werd flink opgehouden en het koste hem zelfs een aantal ronden om op de 5e plaats aan te komen. Helemaal onder de blubber moet hij nu de strijd met de 4e man aan. Dit was niet makkelijk want deze reed hele mooie verdedigende lijnen. Toen hij deze eindelijk voorbij was, had hij al veel energie verspeeld en konden de eerste drie rijders nog verder weglopen. Gelukkig voor Tom kwam een van de rijders ten val waardoor hij de 3e plaats kon overnemen. Dit was super want gezien de situatie vooraan zou dit goed zijn voor de dagoverwinning voor Tom. Maar de gevallen rijder kon direct achter Tom aansluiten. Tot in de laatste bocht kon Tom hem achter zich houden, maar met prima actie in de laatste bocht en een actie op de finishlijn waarbij Tom en de andere rijder samen ten val kwamen, werd Tom net met een honderdste van een seconde verslagen. Wawh wat een mooie strijd. Beide rijders hielden gelukkig niets over aan de val. Heel spectaculair, waardoor Tom helaas genoegen moest nemen met een 4e plaats.

Totaal van de dag: Met evenveel punten als de dagwinnaar, werd Tom op basis van de uitslag van de 2e manche 2e van de dag. Tom heeft laten zien dat hij weer bijna zijn oude vorm terug heeft.

Volgende week staat er weer een MON wedstrijd op het programma.

No Comments

Geef een reactie