Max Engelen rijdt lekkere wedstrijd bij MON Stevensbeek

In de blubber liet Max zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Goed gas erop en ook een mooi resultaat.

Het had de hele week al flink geregend en de meeste wedstrijden waren overal afgelast. In Stevensbeek lag de baan er toch nog prima bij.

1e Manche:
Vlak voor de start was er een flinke regenbui gevallen en de baan lag aardig onder water. Dit maakte het voor Max met zijn kleine wielen tussen de grote wielen er zeker niet makkelijker op.
Max was heel goed weg bij het hek en kon als 3e door de eerste bocht. Al snel pakte hij de 2e plaats. Maar hij werd nog in de eerste ronde door een snellere man weer ingehaald. Max reed een aantal ronden op de 3e plaats toen hij helaas ten val kwam. Hij schoof door een walletje heen en gleed hierdoor onderuit. Hij kon niet snel zijn motor oppakken omdat een aantal rijders vlak langs hem heen moest. Hij kwam terug op de 8e plaats de baan in en pakte plaats voor plaats met prachtige inhaalactie’s. Max hield het gas er goed op en pakte zo snel de 5e plaats. De tijd was helaas te kort om nog de 4e plaats te pakken, maar Max was tevreden met de 5e plaats.

2e Manche:
Weer had het precies voor Max zijn manche heel hard geregend. De baan was nog veel slechter geworden en Max zakte bij de start al ver weg in de blubber. De motor moest flink werken om er door heen te komen. Maar geen probleem voor de goed geprepareerd Buitenhuis Yamaha. De start was lastiger nu voor Max. De blubber op het startveld werkte niet in zijn voordeel. Als 10e kwam hij door de eerste bocht. Onder de blubber ging hij flink aan de slag. Vrij snel kwam hij op de 6e plek. Hier werd hij iets langer opgehouden maar een prachtige actie zorgde voor de 5e plaats. Voor hem waren de rijders al ver weg. Het leek alsof er niet meer dan een 5e plek in zou zitten, maar een van de rijders voor hem kwam ten val en Max kon hem nog net inhalen. Hoewel deze rijder de achtervolging flink inzette, kon hij niet dichter bij Max komen. Max liep zelfs nog verder in naar de 3e man, maar een 4e plaats was hartstikke mooi onder deze lastige omstandigheden.

Totaal van de dag: 5e.

Volgende week staat een selectietraining van de KNMV op het programma waardoor Max verstek moet laten gaan bij de volgende MON wedstrijd.

No Comments

Geef een reactie