Wisselend resultaat voor Kevin Buitenhuis bij MON in Groesbeek

Kevin was goed gemotiveerd om vandaag een mooi resultaat neer te zetten. Mooie baan en mooi weer, dus….

Daarbij was ook nog eens zijn trainer Erik Eggens naar Groesbeek afgereisd om Kevin aan het werk te zien. De training ging lekker en beloofde wat voor de wedstrijd.

1e Manche:
Opa Buitenhuis had Kevin nog het laatste beetje zelfvertrouwen meegegeven voor de start. En dat heeft zeker geholpen. Op zijn Buitenhuis machine ging hij er als een raket vandoor. Jaja!!! Een echte fraaie kopstart voor Kevin. Nu aan de bak. Maar al snel kwam de eerste rijder hem voorbij. Kevin kon het hoge tempo niet volgen en kreeg al snel de volgende rijder in zijn achterwiel. Dit duurde iets langer maar hij kon niet voorkomen dat deze hem inhaalde. Maar het bleek inderdaad dat het tempo van de eerste man iets te hoog was geweest, want deze maakte hierdoor een fout en kwam ten val. Kevin lag weer 2e! De man voor hem was nog in zicht maar hij kon er niet bijkomen. Aan zijn wiel zat plotseling weer een andere rijder. Kevin deed wat hij kon maar kon niet voorkomen dat deze nog een plekje van hem afsnoepte. Als 3e kwam Kevin toch nog heel tevreden over de finish.

2e Manche:
Kevin wist nog heel goed hoe hij kopstart moest pakken en was vastbesloten om dit nog maar een keer te gaan doen. Dit lukte net niet en kwam in de drukte terecht. In een poging om snel weer naar voren te komen maakte Kevin een foutje en moest van de motor. Als allerlaatste moest hij vervolgens aan een inhaalrace beginnen. Dat deed hij zeker niet slecht en haalde de ene rijder na de andere in. Maar meer dan een 9e plaats zat er helaas niet meer in.

Totaal van de dag: 6e. Jammer van de val in de tweede manche want er had zeker meer ingezeten vandaag. Maar Kevin heeft laten zien dat hij zich goed ontwikkeld en de snelheid steeds verder omhoog gaat.

Op naar de volgende MON wedstrijd volgende week weer!

No Comments

Geef een reactie