Mooie wedstrijd bij de MON in Groesbeek voor Tom Engelen

Lekker weer een wedstrijdje meepikken bij de MON om meer wedstrijdritme op te doen.

Tom had er weer zin in. Vorige week in Ermelo was het zeker niet tegengevallen. Deze week had goed aan zijn conditie gewerkt met trainer Ed. Natuurlijk is hij nog niet direct terug op het niveau van voor de vakantie. Op deze prachtige baan met een uitstekende organisatie mocht hij weer aan de start verschijnen bij de MX2 Jeugd.

1e Manche:
Geen slechte start van Tom. Als 7e door de eerste bocht. Tom had waarschijnlijk nog een slechte herinnering aan de Wintercross op deze baan waar hij toen kopstart pakte maar gelijk in de eerste bocht onderuit ging… Nu bleef hij wel mooi zitten en reed snel naar de 6e plek. Niet veel later werd ook de 5e plek gepakt en het leek erop dat hij nu snel naar de top 3 zou gaan rijden. Maar het lukte hem maar niet om de vierde man voorbij te komen. Ronden lang bleef hij erachter. Het tempo lag beduidend lager dan van de eerste drie rijders en zo ontstond er een flink gat. Wat hij ook probeerde het mocht niet baten. Hierdoor kon ook een andere rijder aansluiting vinden. En sterker nog, door het gevecht van Tom met zijn voorganger lukte het deze rijder wel om Tom en even later ook de vierde man voorbij te steken. Tom terug dus naar de 6e plaats. Maar Tom gaf niet op en in de laatste drie ronden lukte het hem om toch nog een plaats te pakken en zo als 5e over de finish te komen. Echter na afloop kreeg Tom te horen dat de rijder die hem in had gehaald hem onder de gele vlag had ingehaald en hiervoor een straf kreeg van 4 plaatsen. Hierdoor werd Tom toch nog als 4e gekwalificeerd.

2e Manche:
Na wat aanpassingen door Peter Buitenhuis aan de motor, ging Tom weer vol goede moed achter het hek staan. Helaas was de start nu iets minder. Maar Tom reed in de eerste ronde snel van de 10e naar de 6e plaats. Maar in de volgende ronde werd al snel de 5e en de 4e man gepakt, waardoor hij nu al op de 4e plaats lag. Er zat zeker nog meer in! Maar hij kwam weer achter dezelfde rijder als waar hij in de eerste manche lang achter had gezeten. Deze hield hem inderdaad weer flink op. De man die de eerste manche gewonnen had meldde zich nu aan zijn achterwiel waardoor hij ook nog eens moest gaan verdedigen. Maar deze rijder was niet te houden en Tom moest hem laten gaan. Ook de derde man werd door deze rijder ingehaald. Maar Tom wachtte niet langer en ging ook deze rijder voorbij. Hierdoor weer terug op de 4e plaats. Helaas was het gat naar voren veel te groot geworden en moest hij genoegen nemen met deze 4e plaats.

Totaal van de dag: 4e. Het is goed te zien dat Tom weer in de richting van zijn oude niveau aan het gaan is. Maar hij is er nog niet en zal de komende weken nog flink gaan trainen.

No Comments

Geef een reactie