Max Engelen rijdt sterke wedstrijd bij de MON in Groesbeek

Max vindt het een geweldige baan in Groesbeek en dat liet hij zien ook…

Tijdens de training was al goed te zien dat Max er erg veel plezier in beleefde om alle schansen lekker te springen en lekker over de relatief harde baan rond te scheuren. Het was heerlijk weer en Max had er veel zin in.

1e Manche:
Jammer dat hij een beetje in de verdrukking kwam tijdens de start want hij zat zeker goed vooraan. Als 5e kwam hij de eerste ronde door. Toch werd hij in de tweede ronde ingehaald door een snellere rijder maar het was mooi om te zien hoe goed hij het tempo van de kopgroep kon bijhouden. Max liet zich niet terugvallen maar bleef druk uitoefenen op zijn voorgangers. De eerste drie rijders maakten daarop allemaal foutjes waar Max van kon profiteren. Hij kroop zo langzaam naar voren en kwam zo op de 2e plaats aan! De eerste man kon iets weglopen en Max kreeg een rijder van de club uit Groesbeek die bij de KNMV hoge wielen rijdt aan zijn achterwiel. Max kwam echter steeds beter in zijn ritme en zette nog een tandje bij. Hierdoor reed hij zelfs hard naar de eerste man toe en kon zo ook voorkomen dat hij nog ingehaald werd. Een prachtige 2e plaats voor Max met zijn kleine wielen tegen de grote wielen mannen was het resultaat.

2e Manche:
Max had veel vertrouwen uit de eerste manche gehaald en stond zelfverzekerd aan de start van de 2e manche. Toch ging het niet helemaal zoals gepland want de start was allerminst goed. Ergens in de middenmoot van het hoge wielen geweld moest hij aan de manche beginnen. Nou dat is niet makkelijk, maar Max is een vechter. Al snel had hij flink wat plaatsen gepakt en zo rond de 10e plaats begon het inhalen iets langzamer te gaan, maar hij had de vaart er weer goed in zitten. Zo kwam hij na een paar ronden op de 7e plaats aan en kon aan een mooi gevecht met zijn voorganger beginnen. Er werd aardig stuivertje gewisseld en hierbij ging het er hard aan toe. Maar Max liet weer zien uit het juiste hout te zijn gesneden en met een fraaie inhaalactie toch de plaats te pakken. Op naar de 5e man. Deze lag een flink eind voor maar Max reed het gat ongelofelijk snel dicht. Nog voor dat deze het goed en wel in de gaten had was hij er al voorbij. Net toen hij bij de 4e man aankwam was de race al weer afgelopen. Jammer dat hij zo ver achteraan moest beginnen. Maar hij was best tevreden met een 5e plaats.

Totaal van de dag: 4e. Max begint al weer lekker in vorm te komen en laat zien dat hij klaar is voor de volgende wedstrijden.

No Comments

Geef een reactie