Tom Engelen rijdt 1e wedstrijd na blessure bij MON in Ermelo

7 Weken na zijn val in Makkinga waarbij hij zijn sleutelbeen brak, stond Tom eindelijk weer achter het starthek.

Tom had er enorm veel zin. Echter hij had de afgelopen weken goed vakantie gevierd en niet aan zijn conditie gewerkt. Hoe zou dat uitpakken?

De training verloopt goed, maar hij werkt wel dat hij snel moe wordt.

1e Manche:
Goede start! Als 5e door de eerste bocht. Al snel pakt hij twee man en komt op de derde plaats. Hier kan hij niet het tempo bijhouden van de eerste twee rijders hij rijdt netjes maar elke ronde sluipen er wel wat meer foutjes in. Ook gaat het tempo omlaag, waardoor de koploper in het kampioenschap van de MON kan aansluiten. Tom kan niet voorkomen dat hij wordt ingehaald en genoegen moet nemen met een 4e plaats. Jammer, maar duidelijk nog veel te weinig conditie.

2e Manche:
Weer een goede start. Dat is hij dus niet verleerd! Nu als 2e door de eerste bocht. Hij kan niet aanpikken bij de eerste man en komt al snel onder druk. Dit kan hij niet lang volhouden en maakt een foutje waardoor hij naar de 3e plaats wordt verwezen. Het lijkt er op dat hij weer onder druk komt te staan, maar nu kan hij het tempo toch iets opschroeven waardoor hij afstand kan nemen van de achtervolgers. Zijn 3e plaats komt nu niet meer in gevaar, zelfs niet met de kleine foutjes die hij nog in de laatste ronde maakt.

Totaal van de dag: 3. Toch een hele mooie uitslag. Nu weer hard aan de conditie werken. Volgende week staat de MON in Groesbeek op het programma.

No Comments

Geef een reactie