Max Engelen doet wedstrijdritme op bij de MON in Ermelo

Na een aantal weken rust stond Max weer aan de start van een MON wedstrijd om zo toch weer wedstrijdritme op te doen.

De vakantie zit er weer op en de tweede helft van het seizoen begint. Nou ja niet voor de KNMV want daar zijn voor Max nog maar drie wedstrijden te gaan.

Het had flink geregend in Ermelo in de nacht voor de wedstrijd en de baan lag er flink nat bij. Dit zorgde er voor dat de ondergrond goed zwaar was. Bepaald geen voordeel voor Max die met zijn kleine wielen mee rijdt bij de grote wielen.

Eerste Manche:
Een redelijke start van Max rond de tiende plaats. Na een ronde komt hij op de 9e plaats door. Hij rijdt netjes, maar zonder veel vuur. Het lijkt alsof hij nog in zijn zomerslaap zit… Een paar ronden voor het einde weet hij zijn twee voorgangers nog in te halen en komt zo op een 7e plaats. Hij neemt wat afstand, maar voor hem zijn ze al ver weg. Zonder risico te nemen rijdt hij naar de finish op de 7e plaats.

Tweede Manche:
Weer een zelfde plek na de start maar Max zet nu wel direct de aanval in en weet nu al snel de 7e plek te pakken. Daarna zet hij zijn voorganger onder druk en deze maakt een foutje waardoor hij de 6e plek in handen krijgt. De voorsprong van de nummer 5 is echter veel te groot. Max moet tevreden zijn met deze 6e plek.

Totaal van de dag: 6.

Volgende wedstrijd staat gepland voor volgende week in Groesbeek.

No Comments

Geef een reactie