Kevin Buitenhuis naar de 4e plaats MON Ermelo

Het seizoen van de MON kent maar een korte zomerstop en de eerste wedstrijd stond alweer gepland in Ermelo.

De baan was goed zwaar en dat ligt Kevin wel dus er kon best een goede klassering inzitten vandaag. Maar ook wel spannend weer zo’n eerste wedstrijd na de vakantie.

Eerste manche:
Kevin is heel goed weg bij het hek en lijkt zelfs kopstart te pakken. Maar Kevin schrikt hier toch wel behoorlijk van en draait hierdoor het gas dicht. Hierdoor kan het hele veld hem voorbij komen. Kevin beseft dat er werk aan de winkel is en begint aan de inhaalrace. Dit bouwt hij rustig op en haalt ronde na ronde veel rijders in. Echter een kleine val gooit roet in het eten. Hij verliest weer een paar plaatsen, maar laat het er niet bij zitten en kan toch nog een paar plaatsen pakken. Zo komt hij vanaf de laatste plaats toch op de vijfde plaats over de finish.

Tweede manche:
Een mooi plekje aan het hek, maar Kevin was net iets te snel. Hierdoor komt hij met zijn wiel tegen het starthek dat dus niet kan vallen. De andere deelnemers zijn allemaal al onderweg maar Kevin moet eerst nog achteruit en kan dan pas vertrekken. Weer als laatste weg… Maar nu verloopt het nog beter als in de eerste manche. Hij valt niet en rijdt hard naar voren. Zelfs naar de vierde plaats!

Totaal van de dag: 4e.

Jammer van de starts, want er had zeker nog meer in gezeten. Volgende week naar Groesbeek!

No Comments

Geef een reactie