Buitenhuis Racing benoemd tot Leatt Fitting Center

Veel crossers rijden uit veiligheidsoogpunt alleen nog maar met een Leatt brace. Met trots kunnen wij melden dat Buitenhuis Racing door Leatt is benoemd tot Leatt Fitting Center. Dit betekent dat bij Buitenhuis bijna alle maten en typen Leatt braces kunnen worden gepast  in Amersfoort. Ook kun je bij Buitenhuis Racing terecht als er een onderdeeltje kapot gaat of kwijtraakt van je Leatt Brace. De nieuwe Leatt GPX II Club braces kunnen wij dan ook uit voorraad leveren.

De Leatt-Brace™ is het nieuwste nekbeschermingsysteem voor gehelmde sporters, dat de nekwervels beschermt bij extreme situaties, zoals valpartijen. De Leatt-Brace™ is ontwikkeld door orthopedisch chirurg Dr. Chris Leatt, zelf een actief motorrijder en heeft door de jaren heen een aantal onfortuinlijke motorongelukken zien gebeuren. Daarom is hij zes jaar geleden met een team van medisch specialisten en motorsporters naar een oplossing gaan zoeken voor goede en daadkrachtige bescherming van de nek. Onder meer heeft founder van stichting Wings for Life, Heinz Kinigardner samen met Dr. Chris Leatt een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Leatt Brace™. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de huidige Leatt-Brace™.

De nekbrace is vervaardigd uit geïnjecteerd glasfiber en carbonvezels en is ontwikkeld om het volgende tegen te gaan:

  • Hyperflexie: Extreme voorwaartse hoofdbeweging
  • Hyperextensie: Extreme achterwaartse hoofdbeweging
  • Laterale hyperflexie: Extreme zijwaartse hoofdbeweging
  • Axiale druk: Compressie van de wervelkolom als gevolg van kracht op de helm
  • Achterwaartse hypertranslatie: Achterwaartse beweging van het hoofd/helm ten opzichte van de nek.

Voor de wetenschappelijke testresultaten moet je zeker even hier kijken..

Er bestaat geen ander nekbeschermingsysteem voor gehelmde (motor)sporters dat zo effectief beschermt tegen alle bovengenoemde mogelijke blessures. De nek is een kwetsbaar onderdeel van je lichaam dat tijdens het motorrijden optimaal beschermd moet worden. De Leatt-Brace™ is DE oplossing.

Het rationele ontwerp/idee van de Leatt-Brace™ is om het hoofd te allen tijde tot een gecontroleerde stop te laten komen. Dit kan worden bereikt middels 4 manieren:

  • Energie opnemende foam;
  • Bewegingsflexibiliteit van het materiaal;
  • Gecontroleerde impactverdeling in de brace middels een wrijvingsgeleider;
  • Bij extreme impact treedt een gecontroleerde breuk van de brace op.

Zo stel je je Leatt Brace optimaal af:

No Comments

Geef een reactie