Max Engelen naar een 3e plaats bij KNMV in Arkel

De 1e plaats in het NK verdedigen is geen makkelijke opgave!

De eerste drie mannen staan alledrie dicht bij elkaar en zijn ook qua snelheid erg aan elkaar gewaagd. Dus elke wedstrijd is weer erg spannend. Zeker in Arkel!

Tijdtraining:
Als eerste kon Max oprijden en gelijk afstand nemen. In deze bloedhitte van 32 graden moest hij eerst drie ronden rijden voordat de echte tijdtraining begint. Al snel zette hij de 2e tijd neer met een heel klein verschil met de snelste man. Max bleef proberen maar het lukte niet om een snellere tijd neer te zetten. Maar Max was tevreden met een 2e tijd vooral omdat het verschil heel klein was.

1e Manche:
Max was erg zenuwachtig voor de start. We dachten dat het niet goed zou gaan door de spanning. Maar het was heel anders! Max pakte heel fraai kopstart. Nu wegrijden bij de rest. Dit lukte jammer genoeg niet want hij kreeg direct Harrie in zijn achterwiel die ook een superstart had. Harrie zette vol de druk erop, maar Max bleef keurig zijn lijnen rijden waardoor Harrie er niet voorbij kon. In de laatste twee ronden kwam Max in de achterblijvers terecht en maakte hij bij een een inhaalactie een verkeerde keuze waardoor die dekselse Harrie er toch voorbij kon. Max kon het niet meer opbrengen om de achtervolging in te zetten en liet Harrie gaan waardoor hij 2e werd. Niks aan de hand. Nu de tweede manche.

2e Manche:
Weer kopstart? Zul je net zien… Heel slecht weg over het hek. Hierdoor kwam hij helemaal in het gedrang bij de eerste bocht en had hij zo’n tien man voor zich in tweede bocht. Harrie had dit keer kopstart en reed helemaal onbedreigd weg bij de rest. Max moest nog eerst heel wat gevechtjes leveren om naar voren te komen. Al vrij snel kwam hij op de vierde plaats aan maar de afstand was best groot. Max wist het gat mooi dicht te rijden en sloot al snel aan bij de derde man. Ook deze moest worden ingehaald. Helaas ging het fout bij de inhaal actie en kwam Max hard ten val met zijn elleboog tegen een paaltje. Gelukkig had hij een grote voorsprong op nummer vijf waardoor hij zijn plaats behield. In dezelfde ronde was ook Harrie gevallen. Echt zonde van de val van Max, maar nu kon hij er niet van profiteren. Sven wist hem nu te winnen en Harrie werd tweede. Max moest genoegen nemen met de vierde plaats. Erg teleurgesteld kwam Max van de baan.

Totaal van de dag derde. Helaas verliest hij veel kostbare punten van zijn voorsprong in het Nederlands Kampioenschap, maar blijft hij aan de leiding. De volgende wedstrijd is pas half september in Winterswijk. Dus nu maar eerst lekker vakantie vieren en dan nog drie wedstrijdjes te gaan. De strijd voor het NK blijft heel spannend en is nog lang niet beslist.

Fijne vakantie!

No Comments

Geef een reactie