Max Engelen pakt volle winst bij KNMV in Borculo

Snelste in tijdtraining, overwinning 1e manche en 2e manche. Tsja wat wil je nog meer…Samen met de familie Buitenhuis begon de dag al goed. Mooi weer en een prima plek in het rennerskwartier vlak bij de ingang van de fuik. Dat is mazzel en een leuk begin van de dag. De Buitenhuis Yamaha YZ85 stond er weer prima bij en Max had er zin. Maar hij wist dat hij zijn dunne voorsprong in het Nederlands Kampioenschap moest verdedigen. De concurrenten waren er vast en zeker op gebrand om Max van de troon te stoten en Max wist dit maar al te goed.

Tijdtraining:

Max mocht weer als eerste vertrekken uit de fuik om aan de tijdtraining te beginnen. Direct zet Max het gas erop. Hoezo een ronde verkennen? Hij had de baan al met Marcel Hartman gelopen en wist goed hoe hij moest rijden. Toen de tijdtraining begon had hij al een flinke voorsprong op de rest van het veld en kon direct een hele snelle tijd neerzetten. Goed voor een eerste tijd! Nou dat zou het dan wel zijn met alle risico dat deze tijd verbeterd zou worden door de andere snelle mannen. Maar Max liet er geen gras over groeien en verbeterde zijn tijd direct in de volgende ronde nog een keer! Nu dik de eerste tijd. Niemand kon hier meer aankomen en Max had de pole-position van vandaag.

1e Manche:

Moeilijk om een goed plekje te kiezen als eerste. Eigenlijk kon je aan dit starthek vanaf bijna elke plaats kopstart pakken. Hij had de plaats goed geprepareerd. Toen het hek viel was Max goed weg, maar hij werd vlak voor de eerste bocht flink gesneden door een rijder naast hem en hij moest vol in de rem om niet tegen de grond te gaan. Hierdoor gingen ze hem aan alle kanten voorbij. Als tiende pas door de eerste bocht. Hij pakte er direct weer 2 terug in de 2e bocht maar op een 8e plaats moest hij verder. Aangezien het niet makkelijk is om op deze baan in te halen, zag het er niet goed uit voor Max. (Lees het verslag van vorig jaar…). Vooraan pakte zijn 2 directe concurrenten direct de leiding en begonnen afstand te nemen van de rest van het veld, waaronder Max die in hevig gevecht was voor de 7e plaats… Nou wellicht een 3e plaats zou er in kunnen zitten, maar meer kon je eigenlijk niet verwachten. De 7e plaats werd gepakt, een halve ronde later de 6e. Weer een ronde later de 5e. Met een hoog tempo en vooral mooi agressief rijdend wist Max al bij de nummer 4 aan te sluiten. Ook deze werd ingehaald. Vooraan reden Harrie en Sven hard door en wachten niet op Max. Nog 1 rijder moest Max voorbij voor de 3e plek. Dit duurde even maar toen moest deze er ook aan geloven. Nou dit zou het dan wel zijn… Maar Max gaf nog niet op. Hij zette het gas er vol op en reed het grote gat binnen 2 ronden dicht en vond aansluiting aan het achterwiel van Harrie. Wawh!!! Harrie besloot dat hij lang genoeg achter Sven had aangereden en zette vol de aanval in op Sven. Hierdoor kwam Harrie ten val. Max kon hem nog net ontwijken, maar kon nu op jacht naar Sven. Een ronde keek hij goed naar de lijnen van Sven en de volgende ronde (een na laatste ronde) zette Max een heel bekeken aanval in. En die lukte!!! Max naar de eerste plaats!!! Ongelofelijk. Van zo ver terugkomen op zo’n baan. Erg goed bekeken gereden van Max die ook heel erg blij was met zijn overwinning.

En dan komt er een…

2e Manche:

Altijd extra spannend als je de eerste manche hebt gewonnen. Dan wordt er maar verwacht dat je dat de tweede manche ook weer even doet. De start was weer goed, maar in de eerste bocht moest Max weer in de remmen. Nu als 8e door de eerste bocht. Toch niet weer? In de volgende bocht wist Max op een ongelofelijke manier 4 plaatsen te pakken! Sven was vooraan weg en probeerde gelijk de afstand zo groot mogelijk te maken met de eerste manche nog in zijn hoofd. Max moest nog 2 man inhalen voordat hij de aanval kon openen op Sven. Dit kostte uiteindelijk nog 2 ronden, die hem ¬†ook nog behoorlijk ophielden. Nu moest hij ook nog het gat naar Sven dichtrijden. Maar de Buitenhuis Yamaha leek vandaag wel veel sterker dan alle andere motoren. Max draaide het gas van de Yamaha goed open en wist zo in korte tijd het toch niet geringe gat dicht te rijden. Sven zag hem al komen… Maar die was zeker niet van plan om zijn eerste plaats weer zo maar aan Max af te staan. 1 keer was wel genoeg. Er werd een mooie strijd geleverd. Max had echter niet zo veel geduld en oefende flink druk uit op Sven. Toen Max het eerste beste gaatje zag was dat genoeg om Sven in te halen. Weer aan de leiding!!! Nog een ronde of 5 te gaan. Heel gecontroleerd reed Max tussen de achterblijvers door. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en als winnaar kwam Max heel blij over de finish.

Uiteraard 1e van de dag! Wat een ongelofelijk goede wedstrijd van Max vandaag. Hierdoor verstevigt hij zijn voorsprong in het Nederlands Kampioenschap, die trouwens nog steeds niet al te groot is. (34 punten). Met nog 4 wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren en blijft het spannend.

De volgende KNMV wedstrijd is volgende week in Arkel.

One Comment

 1. Hallo Max

  Max proficiat wat heb je het weer goed gedaan jo.
  Kwam het omdat ik jarig was [grapje hoor]
  eerste eerste wat een kanjer ben je.
  Nou Max tot gauw knuffels van ons allemaal

  1

Geef een reactie