Kevin Buitenhuis net buiten de top 10 bij KNMV in Borculo

Na het goede rijden op SALZ stond er vandaag een heuse KNMV wedstrijd op het programma…

Nu was het afwachten hoe Kevin ook bij de KNMV de goede lijn voort zou kunnen zetten van de afgelopen weken. De Buitenhuisracing 65cc machine stond er weer top geprepareerd bij en Kevin had voldoende zelfvertrouwen overgehouden aan de wedstrijd op SALZ. Het was erg lekker weer en de helft van het Buitenhuis Racing Team stond er klaar voor in Borculo.

Tijdtraining:

Kevin moest toch nog even op gang komen en kon niet direct het goede ritme vinden. Doordat hij pas achter veel langzamere rijders mocht oprijden werd hij lang opgehouden en kon geen ruimte vinden om een goede tijd neer te zetten. Toch wist Kevin er nog een 15e tijd uit te persen en was hier niet ontevreden mee.

1e Manche:

Kevin zocht een beetje de ruimte aan het hek maar werd nu weer ingesloten door langzamere rijders. Bij het vallen van het hek was Kevin niet goed weg maar wist zich al weer snel flink wat plaatsen op te werken. Daarna ging Kevin vooral erg netjes rijden zonder fouten te maken. En dat loonde zich want waar andere rijders voor hem overal wat steken lieten vallen wist Kevin plaats voor plaats naar voren op te schuiven. Hij kwam zelfs hard richting de top 10. Dit lukte net niet maar met een 11e plaats was Kevin (en de rest van het Team) dik tevreden.

2e Manche:

Nu toch maar even aan de andere kant van het hek proberen. Maar wat gebeurde daar??? Terwijl het bordje 15 wordt gedraaid laat Kevin zijn motor afslaan. Paniek! Maar net voor het bordje 5 werd gedraaid had hij zijn motor weer aan en kon op tijd wegrijden toen het hek viel. Echter hij was hierdoor volledig zijn concentratie kwijt en ging pas als een na laatste door de eerste bocht. Maar Kevin herpakte zich en reed weer snel naar voren. Zo wist hij weer heel constant te rijden en veel rijders te passeren. Weer een mooi resultaat: 13e.

Totaal van de dag: 11e. Net buiten de top 1o. Maar het is duidelijk dat Kevin goed vooruit gaat en de top 10 komt in zicht en is slechts een kwestie van tijd!

No Comments

Geef een reactie