Max Engelen handhaaft 1e plaats in tussenstand NK KNMV 85cc kl.w.

Ondanks een moeilijke wedstrijd op de harde baan in Den Dungen…Het was de eerste keer dat we een KNMV wedstrijd zouden rijden op Den Dungen en we wisten dus totaal niet wat we konden verwachten. De baan lag er hard in maar Max had laten zien ook op harde banen de laatste tijd goed uit de voeten te kunnen. Toch wisten we ook wel dat dit nog zeker niet zijn sterkste kant is. Daarnaast was de specialist op de harde baan in de 85cc kl.w. weer eens gekomen om een wedstrijdje mee te pakken in Nederland: Bas Vaessen. Erg leuk want deze jongen rijdt toch nog net een stapje harder zeker op harde banen.

Tijdtraining:

Met de vrije training verbaasde het ons dat Max zo snel rond reed. Alsof dit zijn baantje was. Hij zette dan ook direct de snelste tijd op de klok. Echter toen moest de echte training beginnen. En nu had Max direct 2 man aan zijn achterwiel die goed de druk bij Max erop zetten. Max reed daardoor minder netjes en dat kost gewoon tijd. En dat bleek. Hij kwam niet verder dan een 4e tijd. Met Bas maar liefst 3 seconden sneller.

1e Manche:

Geen beste start van Max, maar al vrij snel reed hij naar de 5e plaats. Hier kwam hij achter Carsten die op dit soort banen ook erg goed uit de voeten kwam. Max kwam hem maar niet voorbij. Hij moest veel risico nemen en ging er hierdoor bijna af. Daarna moest hij weer flink aanzetten om weer in het achterwiel van Carsten te komen. Maar ook voor hem ging het mis toen Harrie en Sven elkaar raakten tijdens een inhaal actie van Harrie. Harrie kwam hierdoor even ten val waardoor Carsten en Max hem voorbij konden. 4e plaats nu. Max en Carsten reden nu ook hard naar Sven toe en beiden zetten ze de aanval in, bijna kon Max ze allebei pakken maar een achterblijver gooide roet in het eten. Geen 2e plaats dus maar hij moest tevreden zijn met een 4e plaats.

2e Manche:

Hoewel Max goed bij de start erbij zat ging het in de eerste bocht fout toen hij door twee man flink werd geraakt. Hierdoor verloor hij veel plaatsen en moest hij vanaf de 9e plaats aan de wedstrijd beginnen. Inhalen is erg lastig op dit baantje dus dat werd nog een flinke opgave. Na drie ronden was Max opgeklommen naar de 6e plaats en had nummer 4 en 5 in het zicht. Max sprong ver de grote tafel over maar zag tot zijn schrik dat Harrie een inhaal aktie had gemaakt op Nino Gulden die hierdoor ten val was gekomen. En dat vlak voor Max. Hij schrok zich rot en kon kiezen tussen er vol boven op te rijden of… de pits in te sturen. Hier stonden echter veel mensen. Kees de Omroeper werd helemaal gek! Hij vond de actie van Max om een crash te voorkomen helemaal geweldig. Iedereen schrok zich kapot en stoof aan de kant in de pits om Max weer door te laten. Dit kostte natuurlijk veel tijd en dus weer 4 plaatsen. Max kon weer opnieuw op de 9e plek beginnen. Max had weer even tijd nodig om van de schrik bij te komen en had moeite zijn ritme weer te vinden. Gelukkig ondervond hij niet al te veel moeite dankzij zijn maatjes Mitchel Lammers en Rowin Geerling om weer terug naar voren te rijden. De nummer 5 reed ver voor hem maar Max reed er ongelofelijk hard naar toe. In de laatste ronde kon hij zelfs aan zijn achterwiel komen en helaas gooide een achterblijver weer roet in het eten bij een inhaalpoging. Max kwam op een 6e plaats binnen.

Totaal van de dag 5. Eigenlijk had hij niet zo gek veel schade opgelopen in de tussenstand voor het NK omdat Bas beide manches (makkelijk) had gewonnen.  Max blijft dus op een 1e plaats staan in de tussenstand voor het NK.

Volgende wedstrijd vindt plaats in Borculo waar Max vorig jaar een heel slecht resultaat neerzette. Hopelijk dit keer beter!

No Comments

Geef een reactie