Het zit voor Bastiaan niet mee, ook in Makkinga slechte resultaten…

Al een paar weken gaat het rijden met Bastiaan niet lekker. Ook heeft Bastiaan op het moment maar één motor omdat zijn trainingsmotor in reparatie is.

Tijdtraining

Een rondje gereden en Bastiaan kwam al niet meer voorbij. Alweer kreeg hij zn motor niet aan, zoals de laatste weken zn motor startproblemen heeft. Hij heeft bijna de hele training langs de baan gestaan en kon toen nog maar één ronde tijd zetten. Dit werd dan ook een 30e tijd. Gelukkig was het dit keer één groep waardoor hij gewoon in de a-finale kon meerijden.

1e manche

Een mooie plek aan het hek. Goeie reactie en kon Bastiaan mooi buitenom met de groep mee. Als 15e kwam hij de eerste bocht door. Maar neeee! Hij remt zn motor dood, en kreeg WEER die motor niet aan.
Als dik laatste kon Bastiaan zn wedstrijd opnieuw beginnen. Met veel onrust in zn hoofd en snelle ronde tijden, ging Bastiaan hard naar voren. Maar dit duurde niet lang, weer was hij weg en heeft hij weer een paar rondes staan trappen. Het was nu dan ook op, maar niet alleen Bastiaan. Ook zn motor was het aan het opgeven. Met rookwolken kwam hij langs, en net over de finish als 35e viel zn motor uit en was het voor deze dag klaar, dachten we…

2e manche

Maar toen hoorden we ineens dat we de motor van teammaatje Tom mochten lenen. Echt tof! Snel nummers geplakt samen met Jan en klaar voor de 2e manche.
Het zou niet makkelijk zijn natuurlijk om zo ineens op een andere motor te starten, maar beter een paar punten dan 0 punten. De start was redelijk, rond de 20e plek. Maar Bastiaan kon zn ritme niet vinden en verloor al veel plekken in de 1e rondes. En jahoor, weer had hij een fout gemaakt waardoor de motor was uitgevallen. Ook deze motor ging niet meer aan, 3 rondes lag Bastiaan weer achter en heeft het daar bij gelaten. Rustig heeft hij de manche uitgereden en werd hij 41e.

Problemen met de motor dat doet Bastiaan niet goed. Het idee dat als je valt en je motor niet meer aan krijgt zorgt voor veel onrust in zn hoofd. Hopelijk dat de Yamaha’s weer snel op orde zijn, en dat we gewoon met 2 motoren op pad kunnen. Maar het feit is ook dat Bastiaan de laatste tijd te veel valt, hier is geen verklaring voor. Laten we hopen dat het snel weer op de rit komt allemaal…

Fam Engelen nog bedankt voor het lenen van de motor, en Tom; VEEL beterschap!!!!!!

One Comment

  1. Bastiaan! Jammer jongen, geef niet op! Laat dit gedonder je motivatie niet bederven, het komt weer goed! Straks rijd je weer net zoals de eerste manche in Marum op een 9e plaats!!
    Kop op GOZER!!
    En Maud! Blijf hem goed aanmoedigen. Technische staf Chris en Albert! Doe jullie best en maak van Bassie een kampioen!! Groeten uit Leek!

    1

Geef een reactie