Tom Engelen breekt sleutelbeen tijdens KNMV in Makkinga

Het seizoen is voor Tom vroegtijdig geëindigd in Makkinga.Tijdtraining:

Hoewel Tom erg van zwaar zand houdt, wat ze in overvloed hebben in Makkinga, verliep de tijdtraining niet naar wens. Hij moest erg wennen op de motor die als vervanging diende voor de wedstrijdmotor die vorige week helaas veel schade opliep. Hierdoor kwam hij te laat in zijn ritme en kon hij pas in de laatste ronde tussen alle langzamere deelnemers zijn snelste tijd neerzetten. Een 14e plaats was het resultaat.

1e Manche:

Alle deelnemers in 1 groep. Dat betekent 47 rijders bij elkaar op een toch erg bochtig baantje. Tom kon nog een prima plek uitzoeken aan het hek. Als 10e ging hij door de bocht en reed vrij snel naar de 6e plaats. Hier moest meer inzittten… Maar Tom kwam niet goed op gang en leek hier vrede mee te hebben. Een 6e plaats was dus het resultaat.

2e Manche:

Tom had weer een mooie plek aan het hek. Super reactie bij het vallen van het hek. Maar wat was dat??? Dit had ik nog nooit gezien. Het hek viel, Tom reed er met zijn voorwiel overheen, en het hek stuiterde weer omhoog en komt in zijn achterwiel waardoor Tom wordt gelanceerd. Nou rustig opstaan. Motor weer starten en als allerlaatste beginnen. Tom had heel veel haast. Na een ronde komt hij al als 34e door en een halve ronde later als 21e. Wahw hij reed echt hard en superscherp naar voren. Maar plotseling komt hij niet meer door. Het hele veld is al voorbij en nog geen Tom. Daar komt hij aanrijden… Heel rustig en met maar 1 hand aan het stuur en de andere hand krampachtig tegen zijn borstkas.  Gelijk is hij gestopt en naar de EHBO. Hier dacht men dat het sleutelbeen wel gebroken zou zijn. Maar Tom had veel pijn en niet alleen bij zijn sleutelbeen dus raadde de KNMV-arts ons aan om zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde ziekenhuis op te zoeken. Tom wou echter perse naar Amersfoort en niet naar Drachten. Dus ingepakt en naar het ziekenhuis waar na foto’s en onderzoek bleek dat zijn sleutelbeen inderdaad was gebroken.

Dus een extra lange zomervakantie voor Tom. Helaas moet hij dus nu afstand doen van zijn 3e plaats in het NK en mag hij het volgend jaar weer proberen. Jammer van alle moeite die Herman en Peter Buitenhuis de afgelopen weken hebben gedaan om het materiaal voor Tom perfect voor elkaar te hebben. Waarvoor veel dank.

No Comments

Geef een reactie