Mooie overwinning voor Max Engelen bij KNMV in Makkinga

Nadat Max deze week tijdens een training nog vervelend ten val was gekomen, was het nog spannend of hij aan de wedstrijd zou kunnen deelnemen.Hij had zijn voet flink geblesseerd en heeft nog steeds moeite om op zijn voet te staan. Gisteren nog even geprobeerd te rijden maar dat was erg moeizaam. Dus waren onze verwachtingen voor Makkinga niet erg hoog.

Tijdtraining:

Max had hier vorig jaar al kunnen winnen als zijn vering toen ook goed was geweest. Helaas ging het toen net mis. Nu was hij er op gebrand om hier een goed resultaat neer te zetten. De baan lag er mooi, ¬†maar wel zwaar, bij. Dus perfect voor Max. Dat bleek. Tijdens het wegrijden uit de fuik om te beginnen aan de training zette Max gelijk het gas er op en niemand die hem meer zag… Wat een snelheid! Max had voor het eerst sinds lange tijd geluk met het ingaan van de tijdtraining. Precies toen hij voor zijn 3e ronde langs kwam begon de tijdtraining. Hij zette nog meer gas erop en zette direct een supertijd neer. Maar liefst 4 seconden sneller dan de volgende rijder. Deze wist het verschil later nog wel dik 3 seconden terug te brengen, maar Max reed in laatste rondje rustig en reed zelfs toen nog een dikke seconde sneller. Dit gaf vertrouwen!

Eerste Manche:

Een goede plek uitzoeken aan het hek was lastig. Eigenlijk kon je hier vanaf 20 plaatsen kopstart pakken. Max had zeker geen superstart en was als 6e pas door de eerste bocht. Harrie Basten pakt kopstart en begon direct een voorsprong op te bouwen. Werk aan de winkel. Al snel begint hij de rijders voor hem in te halen en pakt na een halve ronde al de 2e plaats. Maar Harrie heeft een flinke voorsprong opgebouwd en Max moest er achteraan. Max begint het gat dicht te rijden en komt steeds dichterbij. Toch blijft er een voorsprong van zo’n 2 a 3 seconden. Harrie maakt echter in de laatste ronde een klein foutje en Max kan hem net niet voorbij. Met een wiel achterstand komt Max als 2e over de finish.

Tweede Manche:

Max wist dat hij hier meer kon halen. Dus nu een betere start nodig had. De start was iets beter. Nu als 5e door de eerste bocht maar nu ging Sven er vooraan vandoor. Weer reed Max snel naar de 2e plaats maar reed ook gelijk naar Sven. Max dacht niet lang na en pakte de eerste kans en ging direct ook Sven voorbij. Oke! Nu op kop. Max schrok er een beetje van want hij ging iets minder relaxed rijden. Sven kon hierdoor aan zijn wiel blijven. Een klein foutje was voldoende om Sven voor te moeten laten. En dat gebeurde door een achterblijver bijna 2 ronden voor het einde. Even leek het erop dat Max Sven moest laten gaan maar toch kon hij weer het gat dichtrijden naar Sven. In de laatste ronde zat hij weer aan het wiel van Sven en zette vol de druk er op. Sven ging hierdoor toch nog in de fout en Max kon in de laatste ronde nog de winst naar zich toetrekken.

Fantastische wedstrijd vandaag! Een mooie dagoverwinning voor Max met een 2e en 1e plaats.

In de stand voor het NK 85cc kleine wielen blijft Max uiteraard door deze overwinning op een 1e plaats staan.

Volgende week gaat het verder in Den Dungen.

No Comments

Geef een reactie