Tom mist manche bij KNMV in Axel door pech

Na een mooie 3e plaats in de 1e manche moest Tom helaas in de 2e manche de strijd staken.Vorig jaar had Tom een prima resultaat neergezet in Axel en daarom was hij toch enigszins teleurgesteld toen bleek dat de baan behoorlijk veranderd was. Veel technische stukken waren er uit gehaald en in de plaats ervoor waren lange rechte stukken gekomen. En van Lierop weten we dat Tom hier niet van houdt. Dus we waren benieuwd hoe Tom hier vandaag uit te voorschijn zou komen.

Tijdtraining:

Eerst zou er in 1 groep worden getraind omdat er slechts 41 rijders de reis naar het verre Axel hadden gemaakt. Iedereen stond al in de fuik toen alsnog halsoverkop besloten werd om toch in 2 groepen te trainen omdat er maar maximaal 40 rijders tegelijk zich in de baan mogen bevinden. Dus kon Tom nog even wachten. Hij moest in de 2e groep starten. Als 1e van deze groep reed Tom de baan in en je zag dat hij flink aan het genieten was. Toch leuk die baan? Tom nam een mooie voorsprong en reed met veel gevoel voor show rond. Helaas was hij weer zo snel dat net na hem weer de tijdtraining begon. Dit kostte hem dus weer een ronde terwijl iedereen achter hem een ronde eerder kon beginnen aan het zetten van een tijd. Tijdens zijn eerste echte ronde ging Tom ook nog eens tot overmaat van ramp even liggen omdat hij een achterblijver wou inhalen op een nog niet bereden stuk. De tweede ronde kwam hij nog niet op gang en zette slechts een 9e tijd neer. Tom deed daarna flink zijn best en wist toch nog in de laatste ronde een 4e tijd er uit te persen.

1e Manche:

Tom zocht een goede plek uit aan het hek. Helaas was de start niet best en belandde Tom ergens midden in het veld tijdens de eerste bocht. Nou dat werd dus knokken op deze lastige snelle baan. Na de eerste ronde kwam hij op een 12e plaats door. Inhalen was erg lastig omdat de baan snel was en weinig lijnen lagen. Toch reed hij elke ronde een paar plaatsen naar voren. Soms geholpen door valpartijen van rijders voor hem, In de voorlaatste ronde valt de nummer 2 en wist hij zich op een 3e plaats te nestelen. Hij reed zelfs nog naar de 2e man toe maar moest toch tevreden met een 3e plaats.

2e Manche:

Ongelofelijk maar een nog slechtere start dan de 1e manche. Als een van de laatsten ging Tom door de eerste bocht. En weer begon Tom aan zijn inhaalrace. Na de helft van de wedstrijd was Tom al op de 8e plaats aangeland en reed richting nummer 7. Toen ging het even fout 4 rijders gingen weer voorbij maar Tom wist ze binnen 2 ronden weer terug te pakken en reed weer terug naar nummer 7 die inmiddels in een groepje zat tot en met de 4e man. Als Tom deze nog weet in te halen… Maar toen kwam er opeens blauwe rook uit de blauwe Yamaha. Nog voordat we hem de pits in konden roepen was het al afgelopen. Erg jammer.

Hierdoor komt er een einde aan het constante scoren van Tom. De schade in de stand voor het NK blijft beperkt tot 1 plaats waardoor hij nu op de 3e plaats staat. Maar van de 2e tot en met de 6e plaats staan nu heel dicht bij elkaar.

Flink werk aan de winkel deze week, maar het professionele Buitenhuis team zal er voor zorgen dat Tom volgende week weer nieuwe kansen krijgt in het Friese Makkinga.

No Comments

Geef een reactie