Max Engelen rijdt sterk bij KNMV in Axel

Dit keer helaas geen 1e plaats maar wel twee 2e plaatsen voor Max.Max had veel zin in Axel. Hij had hier nog goede herinneringen aan een mooie strijd met Rene de Jong en Donny Zundorf. Een wedstrijd die toen gewonnen werd door Donny. Dus Max wou hier graag vlammen.

Tijdtraining:

Max liet zien veel vertrouwen te hebben en reed direct snel rond! Zelfs de gigantische nieuwe afstap werd direct in de eerste ronde door Max gepakt. Verstandig? Nou aan zelfvertrouwen in ieder geval geen gebrek. Hij reed dan ook foutloos terwijl de rijders achter hem allemaal wel eens flink in de fout gingen op dit lastige snelle baantje. Hij kwam helaas snel tussen achterblijvers terecht waardoor hij in het begin van de tijdtraining een beetje werd opgehouden en begon met een 3e tijd. In de laatste ronde pas kon hij zijn snelste tijd neerzetten die goed was voor een 2e tijd. Hier was Max best tevreden mee, vooral omdat het allemaal vrij makkelijk en foutloos was gegaan.

Eerste Manche:

Helaas geen beste start voor Max. Hoewel hij goed weg is bij het hek, komt hij pas als 11e uit de eerste bocht. Hij was hier een beetje in diep los zand terecht gekomen en kwam er maar moeizaam door. Nou werk aan de winkel. Vooral omdat Sven direct vooraan de kop nam en begon weg te rijden. Een geluk voor Max was dat Harrie net voor hem zat en dus konden ze samen door het veld naar voren rijden. Als vervolgens de 2e man valt komen ze samen op de 2e en 3e plek terecht. Vervolgens valt de kopman en rijden ze naar 1 en 2. Max probeert Harrie in te halen maar dat bleek helaas erg moeilijk. Hierdoor valt ook Max nog even in de allerlaatste ronde maar de voorsprong op de rest van het veld is inmiddels zo groot dat dit geen plek kost. Max wordt netjes 2e.

Tweede Manche:

De start was nu beter. Hij komt al snel op de 3e plek terecht, maar komt achter Joshua terecht. Deze rijdt vandaag super en start helemaal super. Harrie pakt de kop en rijdt weg van Joshua en Max. Joshua doet zijn uiterste best om zijn plek te houden en geeft zo Harrie de kans om verder weg te lopen. Na een ronde komt Max voorbij aan Joshua en gaat direct in de achtervolging. Wahw, wat knalt Max door! (Blijkt achteraf ook als hij de snelste ronde neerzet van deze manche.) Al vrij snel zit Max weer aan het wiel van Harrie. Vervolgens rijden ze als een elastiek over de baan. Het tempo ligt erg hoog en ze rijden samen ver weg bij de rest van het veld. Maar Max kan er niet voorbij. In de laatste ronde laat Max Harrie pas los. Later bleek omdat zijn kniebrace niet goed zat hij zijn been niet meer goed kon bewegen. Maar een prachtige demonstratie van deze twee. Met Max op een 2e plaats.

Totaal van de dag 2e. In de stand voor het NK blijft Max op een 1e plaats staan. Morgen staat Vlissingen op het programma.

No Comments

Geef een reactie