Lastige wedstrijd voor Max Engelen in Vlissingen

Een keiharde smalle baan met een heel kort startveld…Een goede start hier is bijna garantie voor een topplaats. Toch is het wel een mooie baan maar niet erg geliefd bij de meeste rijders. De start is zo belangrijk.

Tijdtraining:

Max mocht weliswaar als eerste vertrekken, maar hij moest achter een voorrijder aan om de baan te verkennen. Daardoor kon Carsten op zijn thuisbaan direct als leider aan de tijdtraining beginnen. Toch kon Max Carsten goed volgen. Helaas ging Max in de tweede ronde van de tijdtraining even onderuit en kwam hierdoor achter langzamere rijders terecht waarna hij geen goede tijd meer kon zetten. Hij moest tevreden zijn met de tijd van zijn 1e ronde die goed bleek voor een 5e plaats. Max was hier niet blij mee maar was van plan om dit beter te doen.

1e Manche:

Max was goed weg bij het hek en trok snel over het startveld maar schoot vervolgens te ver door in de 1e bocht waardoor er een aantal rijders binnendoor konden komen. Vervolgens kon Carsten direct de kop pakken en weglopen. Nancy vd Ven reed als gast mee op haar thuisbaan en had de 2e plaats weten te pakken. De rijder achter haar kon haar maar niet inhalen. Hierdoor kwam er een treintje waar Max helaas als laatste van rond reed. Hij was 6e en kon hier geen verandering in brengen. Harrie reed wel naar voren maar ging nog even onderuit en kwam hierdoor achter Max terecht. In een poging te verdedigen reed Max nog even met zijn been tegen een paal, hierdoor moest hij toch Harrie weer voorbij laten en eindigde hij op een teleurstellende 6e plaats.

2e Manche:

Max baalde zelf erg van slechte plaats in de 1e manche en had goede voornemens. De start was nu veel beter en als 4e begon hij aan de wedstrijd. Nu komt hij achter Nancy terecht. Zij kent dit baantje op haar duim dus dat zou lastig worden. Maar Max had extra veel energie getankt in de pauze en zette goed door. Nog in de eerste ronde sprong Max zo ver over een tafel dat hij haar gewoon voorbij sprong. Nu op jacht naar voren. Al snel heeft hij aansluiting bij Harrie die achter Carsten aan rijdt. Carsten weet toch weer weg te lopen en Max zoekt naar een mogelijkheid bij Harrie maar heeft geluk als Harrie even onderuit gaat. Harrie stapt snel weer op en zit weer direct achter Max. Max laat Carsten maar lopen en gaat verdedigen. Dit gaat heel lang goed, totdat de laatste ronde ingaat. Dan doen Harrie een alles of niets poging en weet Max toch te verrassen. Maar Max is nu best tevreden met zijn 3e plek.

Totaal van de dag slechts 5e echter met een minimaal verschil op Harrie en Sven. Hierdoor blijft Max aan de leiding in het NK!

Volgende week gaat het verder op de prachtige baan van Makkinga.

No Comments

Geef een reactie