Bastiaan rijd een goede manche in Marum.

Zaterdag avond gingen we naar Marum, lekker een eindje weg. Maar het weer was goed, dus we hadden er weer veel in!  

tijdtraining

Bastiaan zat in de eerst groep, en mocht als 6e de baan in.
De opkomst was wat minder, dus de eerst 15 van elke groep mochten door naar de a finale.
Bastiaan reed lekker zn rondjes, en zette een 12e tijd neer. Volgens Bastiaan had hij alles gegeven, dus was hij tevreden met deze tijd.

1e manche

Het was stik heet, maar Bastiaan deed zn koelvestje aan dus moest hij van het weer niet zoveel last krijgen.
De start was goed, rond de 15e plek kwam hij door. De snelheid lag erg hoog van iedereen. Maar Bastiaan kon het goed volgen.
Hij zat in een mooie groep en fliktte het zelfs om deze jongens voorbij te gaan. Maar door een stom foutje viel hij en moest hij opnieuw een inhaal race beginnen.
Dit ging ook weer zonder moeite, want opnieuw kon hij de jongens voor hem voorbij gaan.
Hij lag nu op een 9e plek, en zat vlak achter de nummer 8. In de laatse ronde gaf hij alles, en zat hij in het achterwiel van Heiki Laing. Jammer genoeg heeft Bastiaan hem niet te pakken gekregen, maar zat in weer mooi in de top 10!

2e manche

Weer een goede start, rond de 15e plek..
Weer reed hij elke ronde naar voren, en had hij al snel het goede ritme te pakken.
Bastiaan zat in een leuke groep en was bezig met de laatste man van deze groep te pakken, maar dit werd hem niet gegund. Bastiaan raakte het achterwiel en vloog over de wal. Nou was dit niet zo erg, alleen hij kreeg zn motor nooit meer aan. Het was nog steeds rond de 25 graden, dus na 4 rondes te hebben staan trappen gaf hij het op. Hij gooide zn helm op de grond. Had hij dit nou maar niet gedaan, want toen die nog één trap gaf ging de motor eindelijk aan. Snel zn helm opgedaan en de manche ‘rustig’ uitgreden. Die 4 rondes waren toch onmogelijk om nog in te halen en om geen risico’s te nemen was het beter om gewoon rustig aan te doen. Hij kwam dan ook als 30e over de streep..
Dit was echt balen, want Bas had zeker weer in de top 10 kunnen eindigen!

Aankomend weekend is het weer een eind weg want dan moeten we naar Axel. Hopelijk dit keer zonder problemen…

No Comments

Geef een reactie