Ook bij KNMV Marum weer een mooie 5e plaats voor Tom Engelen

Hierdoor verstevigt hij zelfs zijn 2e plaats in de tussenstand voor het NK!Een prachtige baan daar in het mooie Groningse Marum. Tom had hier zijn hoogtepunt gekend met een top 5 plaats in zijn 1e jaar 85 hoog en had dit nog steeds als een mooie herinnering.

Tijdtraining:

Tom had weer eens pech… Hij reed erg lekker rond en had een mooie voorsprong op de rest van het veld. Hierdoor kon het gebeuren dat net nadat hij door was de tijdtraining begon en de tweede man achter hem wel de volgende ronde als tijd mocht tellen. Deze zette vervolgens de snelste tijd neer! De hele rest van het veld kon een tijd neerzetten… Tom moest nog een ronde wachten. Hierbij kwam hij al in de achterblijvers en moest diverse keren van het gas af. Toch kon hij nog een 4e tijd neerzetten. De tijd wist hij zelfs nog te verbeteren maar bleef op de 4e plaats.¬†Ongelofelijk¬†want bijna alle rijders hadden direct in hun eerste rondje de snelste tijd neer gezet. Tom was daarom ook niet ontevreden.

1e Manche:

Hij kon een mooi plekje aan het hek uitzoeken en was ook goed weg met de start. Als 5e of 6e door de eerste bocht. Hij werd echter al vrij snel door een aantal rijders ingehaald en viel terug naar de 9e plaats. Hij duurde even voordat hij goed op gang kwam. Toen begon hij weer plaatsjes terug te pakken. Maar dat was echt niet gemakkelijk op deze baan waar eigenlijk maar 1 goede lijn lag. Toen hij 6e lag leek het alsof hij verder naar voren zou gaan rijden, maar het viel op dat zijn motor erg instabiel was. Nog eens kijken… Ja hoor inderdaad: Hij reed met een lekke achterband. Tom moest alle zeilen bijzetten om toch snelheid te houden en niet te vallen. Heel knap kon hij met een platte band toch 6e plaats vasthouden. Menigeen was al lang gestopt maar Tom pakt gewoon de 6e plek!

2e Manche:

Ander wiel in de motor en weer gaan! Helaas was nu de start veel slechter en kwam hij pas op een 13e plaats door. Er moest dus flink wat inhaalwerk worden verricht. En dat ging ook super. Na een paar ronden reed hij strak naar voren en kwam aan op de 5e plaats! Voor hem reed Daan Bruijsten die nog even moest worden ingehaald op weg naar voren… Normaal niet zo moeilijk maar Daan was erg blij met zijn 4e plaats en ging flink in de verdediging. Tom kwam maar niet voorbij. Hij deed echt flink zijn best en nam een paar flinke risico’s waardoor hij er een paar keer bijna af ging. Daan zette ook goed het gas erop en samen reden ze helemaal naar de 3e en 2e man toe. Tom waagde nog een poging en ging er weer bijna af. Hoewel ze bijna aan het achterwiel van de 2e man reden kon Tom het niet meer opbrengen om in de laatste ronde nog een poging te wagen. Hij moest zich tevreden stellen met de 5e plaats.

Weer een constant resultaat! Tom heeft vandaag goed geknokt en eruit gesleept wat er in zat. Hierdoor heeft hij de 2e plaats steviger in handen voor het NK KNMV MX2 Jeugd. Volgende week zaterdag staat Axel op het programma. Ook een mooie baan die Tom wel ligt. Dus wie weet…

No Comments

Geef een reactie