Mooie 4e plaats voor Max Engelen in Geldermalsen bij de MON 85 hoog

Op een betonharde baan wist Max zijn Buitenhuis Yamaha fraai naar een totaal 4e plaats te sturen.Iedereen weet dat Max van lekker zwaar zand houdt en hierin ook erg goed uit de voeten kan. Maar vandaag stond het zonnige (en warme) Geldermalsen op het programma bij de MON. Hoewel we nog even twijfelden of we dit wel zouden doen in verband met de KNMV wedstrijd morgen in Marum en de risico’s op een harde baan, vonden we het toch een poging waard. Zou het niet bevallen zouden we na de 1e manche stoppen.

1e Manche:

Max was eigenwijs en pakte een plekje aan de andere kant van wat door diverse “ervaren” rijders werd geadviseerd. En het bleek weer dat Max een fijne neus heeft voor een startplek. Als 3e door de eerste bocht! De goed geprepareerde Buitenhuis Yamaha werkte natuurlijk goed mee om een goede start te hebben. Daarna ging Max ook goed aan de slag. Al snel kon hij de 2e plaats overnemen. Hierna kreeg hij een mooi gevecht met Kay Ebben waarbij hij uiteindelijk een foutje maakte en Kay voor moest laten. Maar de voorsprong op nummer 4 was groot waardoor hij makkelijk zijn 3e plaats kon houden.

2e Manche:

Weer eigenwijs natuurlijk! Maar nu nog beter. Max pakt gewoon kopstart!!! Blijft een mooi gezicht zo’n kleine motor die tussen die tussen die grote dingen uitschiet. En daar bleef het niet bij. Max gaf goed gas en liep zelfs verder weg. Erg gaaf. Maar helaas ging het na een halve ronde al mis. Max ging te hard door een bocht en ging onderuit. Heel jammer want Max was goed bezig. Op een twaalfde plaats kon hij zijn weg vervolgen. Max reed snel maar inhalen is niet makkelijk op de smalle baan in Geldermalsen. Toch pakte hij mooi nog enkele rijders en kon terugrijden naar de zesde plaats!

Max liet zien ook op harde banen beter uit de voeten te kunnen dan verwacht. Totaal van de dag was Max 4e. Snel naar huis en dan door naar het Groningse Marum. Volgende week geen MON want er staan twee KNMV wedstrijden op het programma.

No Comments

Geef een reactie