Max Engelen pakt dubbele overwinning bij KNMV in Marum

Op zijn snelle Buitenhuis Yamaha wist Max in Marum overtuigend beide manches te winnen.Max wil nu alles uit de kast halen ter ere van zijn overleden maatje Donny. Hij had nog nooit in Marum gereden, maar toen hij de baan zag wist hij al direct dat dit baantje hem wel zou liggen.

Tijdtraining:

Max reed lekker voorop in de tijdtraining en pakte gelijk een behoorlijke voorsprong op de rest van de mannen. Toen de daadwerkelijke tijdtraining begon reed hij gewoon lekker door maar moest al snel vol in de remmen voor een andere rijder die was gevallen en dwars op de baan in een bocht stond. Toch was deze ronde goed voor de 1e tijd. In de volgende rondes was er iedere keer weer wat waardoor hij niet voluit kon gaan. Twee andere rijders hadden meer geluk en konden wel een snellere ronde neerzetten. Max was echter tevreden met de derde tijd die alle kans gaf om een mooie plek achter het hek uit te zoeken.

1e Manche:

Als een raket schiet Max weg bij het vallen van het hek. De Buitenhuis Yamaha doet zijn werk weer goed. Tegelijk met Harrie Basten door de bocht die net iets beter uitkomt en daardoor de leiding pakt. Maar Max laat het hier niet bij zitten. Op een paar cm van Harrie zijn achterwiel loert Max op een foutje van Harrie. Dit foutje komt er na iets meer als een ronde als Harrie valt. Max rijdt nu op kop en hij geniet zichtbaar. Dit is wat hij wil.

Max aan de leiding

Hij houdt het tempo er goed op en rijdt ronden lang strak voorop. Om geen risico’s te nemen laat hij in de laatste ronden het tempo iets zakken waardoor Sven dichterbij kan komen. Max houdt hem echter strak in de gaten (soms zit hij zelfs bijna achterstevoren op de motor…) en Sven komt op het laatst zelfs aan zijn achterwiel. Maar Max houdt de leiding “cool” in handen en pakt zo weer een prachtige manche overwinning.

2e Manche:

Tja, dan is de druk groot voor de 2e manche. Dan wordt bijna verwacht dat je het weer doet. Weer is Max heel goed weg bij de start, maar moet alleen even zijn meerdere erkennen in een andere door Grizzly Racing Services getunede motor.

Direct al een halve motor voorsprong!

Direct al een halve motor voorsprong!

Dit duurt echter maar heel kort en Max pakt de leiding over. Hij zet direct het gas erop en rijdt flink weg bij de rest van het veld. Helemaal eenzaam weet hij zijn concentratie te behouden. De Buitenhuis Yamaha geeft Max zoveel snelheid dat hij totaal niet vermoeid raakt en gemakkelijk het hoge tempo vast kan houden.

Ook een diep spoor is geen probleem voor Max

Ook een diep spoor is geen probleem voor Max

Het lijkt allemaal erg makkelijk te gaan en Max pakt zo 25 seconden voorsprong op de 2e man en 40 seconden op de 3e man. Wat een prachtige overwinning!

Max draagt de overwinning van zijn eerste KNMV wedstrijd na het ongeluk met Donny dan ook op aan zijn maatje. Dit was voor Donny.

In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap heeft Max zijn 1e plaats verstevigd en heeft nu 25 punten voorsprong op de nummer 2. Volgende week gaat het verder in Axel en Vlissingen.

Kijk hier voor de video van de prijsuitreiking:

Prijsuitreiking

No Comments

Geef een reactie