Ondanks de slechte omstandigheden in Markelo, eindigt Bastiaan toch in de top 10!

Paps en Mams waren er dit weekend niet bij, die lagen lekker op het strand in Spanje… Dus hadden we Oom Albert en Vince ingeschakeld voor de nodige hulp! 

Onderweg naar Markelo werd het eigenlijk steeds beter weer, en in Markelo was het dan ook nog redelijk droog en was er met de baan niks mis. Maar zoals voorspeld werd het in de loop vd middag één grote modder bende en bleef het regenen, maar toch zorgde dit voor mooie resultaten…

tijdtraining

Het rijden ging volgens Bastiaan voor geen meter. Terwijl wij langs de baan dachten dat het wel oke ging. Maar hij zat steeds op de 22e plek, dit zou betekenen dat Bastiaan dan in de B-finale zou zitten. maar gelukkig heeft hij nog 1 rondje (vd 4 rondjes tijdtraining) kunnen aanzetten en zette hij een 18e tijd neer. Rara, hoe kan het?! De laatste tijd had hij geen problemen meer met het tijd zetten en nu ‘met ze hakken over de sloot’…

1e manche

Ondertussen werd het weer erg donker in de lucht, en natuurlijk toen ze van start gingen barstten het los!
Bastiaan mocht als 36e oprijden en stond dus op de 2e startrij, hij had gelukkig nog een plekje kunnen vinden achter Folkers.
Het bord 15 sec. en de jongens gingen van start… Er was niks van te volgen, ik zag alleen overal water vliegen!
Maar watskebeurt???!!! Op een 7e positie kwam die gek door, ik wist niet wat me overkwam!!
De baan was ondertussen echt spek glad, maar Bassie liet zn 7e plek niet gaan. Er gebeurde veel in de kop groep, de één viel terwijl de ander weer opstond.
Teammaatje Tom kwam Bastiaan voorbij, maar ondertussen was de 6e man gevallen, dus bleef Bastiaan op een 7e plek zitten. Hij reed het modder voor ze ogen, en gaf niet op! 
Het laatste rondje… Daar kan val alles gebeuren. En jahoor, hij had de motor in ze vrij getrapt en was omgevallen, gelukkig bleef ze motor draaien en kon hij gelijk weer door.
Dit kostte hem wel 2 plekken, dus werd hij afgevlagd op een mooie 9e plek!

Wat een race en wat een k*t weer! Dit zorgde er dan ook voor dat de 2e manche werd afgelast. Dus helaas heeft Bastiaan niet nog wat punten goed kunnen maken…

One Comment

 1. Markelo, een baan die Bastiaan vorig jaar niet zo lag
  Markelo, Bastiaan zijn vader lag in de zon in Spanje
  Markelo waar Bastiaan een 18 trainings tijd noteerde, dus in de A
  Volgens vele kenners lag deze 18 tijd aan verkeerd afgestelde vering.
  Met bijna dezelfede vering begonnen aan de eerste manch 2 de rij als 36 ste
  Bij de eerste doorkomst stond er op de computer achter nummer 7!!!!!!!! Bastaan Klee!!!!!!!!!!. Nadat ik mijn bril had schoongemaakt en nog eens keek stond daar nog steeds 7 Bastiaan Klee.
  De volgende 20 minuten leken er wel 60 en de hartslag ging ook iets omhoog.
  Ronde na ronde kwam hij door als 7 e. Twee rondjes voor het einde lag hij 8e.
  Toen hij de laatse ronde inging viel een rijder die voor hem lag, dus wouw als 7 de over de streep en dus zijn beste plek ooit. Echter in een bocht in het bos trapte Bastiaan zijn motor in zijn vrij en viel, gelukkig hield hij hem aan de praat en kwam als nummer 9 over de streep. Een geweldig resultaat ondanks het noodweer. De tweede manch werd hierdoor afgelast
  Profisiat Bastiaan we hebben van je genoten.

  1

Geef een reactie