Tom Engelen pakt 3e plaats MON Lelystad

Na de moeilijke wedstrijd in Halle stond nu een keiharde baan in Lelystad bij de MON op het programma.Het had al een hele tijd niet geregend in Lelystad en daardoor lag de kleibaan er keihard in. Er was een klein beetje gesproeid om het ergste stof tegen te gaan. Het was lekker weer maar het ging allemaal ontzettend sloom in Lelystad. Het schoot gewoon niet op. Ten eerste begon het allemaal al erg laat en daarna zat er ook geen vaart in.

In de training reed Tom lekker zijn rondjes en probeerde te wennen aan de harde baan. Dat valt niet mee voor een zandhaas als Tom.

1e Manche:

Tom heeft een super reactie aan het hek. Zijn plekje was niet al te best maar kon toch als 2e de motor door de eerste bocht sturen. Hij kon niet met de 1e man mee en werd direct op de hielen gezeten door de 3e en 4e man. Geen tijd meer om te wennen, maar nu moest hij toch echt proberen het beste er van te maken. Maar hij had net niet genoeg vertrouwen om zijn positie te houden. In de tweede ronde werd hij voorbij gereden en ook in de derde ronde werd hij in dezelfde bocht ingehaald. Maar op de 4e plaats vond hij zijn plek en kon daarna mooi het tempo vasthouden zonder nog echt bedreigd te worden. Als 4e werd hij afgevlagd.

2e Manche:

Inmiddels was het bijna zeven uur ’s avonds… Wat een lange dag. Inmiddels was het tijdens de manche van de 85 hoog begonnen met regenen. Het hield niet op en begon zelfs steeds harder te regenen. De baan was hierdoor veranderd van een asfalt baan in een glij baan. Het was plaatselijk bijzonder glad. Zaak om voorzichtig met het gas om te gaan. Zou Tom dit kunnen??? Geen idee. Zo had hij nog nooit een wedstrijd gereden. Hoewel hij op een gewaagde plek ging staan met de start had hij toch een superstart. Hij was net iets te aardig voor zijn medecoureurs maar hij had kopstart kunnen pakken. Nu als 3e door de eerste bocht met daarna gelijk een heel glad stuk. Tom reed voorzichtig en wist alles netjes op de baan te houden. Achter hem gingen een aantal rijders in de fout. De nummer 1 wist gelijk goed weg te lopen en leek veel meer grip te hebben dan wie dan ook op de baan en was dus ook niet te volgen. Maar nummer 2 (winnaar van de 1e manche) kon niet weglopen en bleef de druk van Tom aan zijn achterwiel voelen. Tom kon er niet makkelijk voorbij en moest ronden lang extra risico’s nemen. Maar uiteindelijk lukte het hem en kon hij met een riskante inhaalactie de 2e plaats pakken. Tom kon daarna goed verdedigen en later zelfs wegrijden en zo de 2e plaats pakken.

Voor Tom, die geen talent is op harde banen, een superuitslag. Totaal van de dag 3e.

Ondanks een aantal gemiste wedstrijden stond Tom op een 7e plaats in het kampioenschap van de MON, maar hij zal hierdoor zeker nog wel iets zijn gestegen. Volgende week voor de MON in Geldermalsen.

No Comments

Geef een reactie