Max Engelen heeft pech bij de MON in Lelystad

Het werd Max zijn eerste wedstrijd na het ongeluk met Donny in Veendam. Nu pas konden we zien hoe Max in zijn vel zat.Het verlies van zijn beste maatje Donny was bij Max heel hard aangekomen en had een diepe impact op Max. Toch had Max alle moed bij elkaar geraapt en ging hij vandaag van start in Lelystad bij de MON. Extra vreemd voor Max omdat hij normaal bij de MON samen met Donny in dezelfde klasse reed. Max liep ook een beetje treurig alleen over de baan en zocht steun bij zijn broer. Gelukkig voor Max kwamen zijn neefje en nichtje van 4 jaar vandaag kijken en zorgden later voor de nodige afleiding.

Tijdens de training reed Max netjes rond zonder ook maar een risico te nemen op deze keiharde baan. Heel slim. Want een valpartijtje op deze baan kon hem zijn seizoen bij de KNMV kosten.

1e Manche:

Net voor de start werd er een minuut stilte gehouden voor Donny. Heel mooi, maar ook een heel vervelend moment. Net als Max zich op de wedstrijd probeerde te concentreren, werd hij weer opnieuw keihard geconfronteerd met het verlies van Donny. We zullen niet weten wat voor een impact dit weer had op Max, maar hij had veel last bij de start dat zijn hekje niet goed naar beneden viel. Desondanks reed hij snel terug naar voren. Maar na net iets meer dan een ronde bleef hij stilstaan achterin op de baan. Wat nu? Was hij gevallen? Motor kapot? Gelukkig was hij niet gevallen en was er ook niet ergs met zijn motor aan de hand. Het werd al snel duidelijk dat de bougie het volledig had begeven. Jammer, van deze manche maar gelukkig geen schade aan Max of zijn motor.

2e Manche:

Terwijl Max aan het starthek stond moest hij lang wachten op een gevallen rijder bij de 85cc laag die net achter een bult ongelukkig was terechtgekomen. Inmiddels was het al half zeven. Ondanks dat Max als laatste mocht oprijden voor het hek had hij een prima plekje aan het hek. Hij was goed weg en doordat hij wat erg voorzichtig was ging als 8e door de eerste bocht. Ondertussen begon het harder te regenen. Dat was voor sommige rijders heel lastig omdat het plotseling glad werd op de baan. Max reed geconcentreerd en erg netjes en kon zo nog terugrijden naar de 5e plaats. Hier was hij aardig tevreden mee.

Volgende week gaat de MON verder in Geldermalsen. Weer een harde snelle baan.

One Comment

  1. Hallo,
    Bedankt voor jullie bericht in Dani zijn gastenboek,tja het begint alweer aardig bij Dani te kriebelen hij wil zo graag weer trainen en heeft ook geen last meer van zijn schouder,maar wij willen zeker weten dat het weer verantwoord is om te gaan crossen.Aankomend weekend is Marum,dus daar komen we zeker kijken en Tom en Max aanmoedigen,het zal voor Dani niet makkelijk zijn om niet te mogen rijden zo dicht bij huis.Woensdag moet hij weer naar Fysio Fitness en wil dan vragen of hij weer de motortraining mag hervatten!!Wij wensen jullie veel succes in Marum.Tot zondag groetjes Willem-Jan, Trijny en Dani

    1

Geef een reactie