Tom Engelen rijdt weer top 5 KNMV MX2 Jeugd (Halle)

 

Tom had nog veel moeite met het ongeluk van Donny in Veendam, maar wou toch wel weer rijden.Na een zware week die een hele diepe kras in Tom zijn hart blijvend zal achterlaten, moest er weer aangetreden worden voor een officiële KNMV MX2 Jeugd wedstrijd. Ditmaal als bijklasse bij de EK Jeugd 65 en 85 in Halle.
Het was prachtig weer. Desondanks was Tom niet in een zonnige stemming. Hij was flink chagrijnig en er was niets wat dat weg kon nemen. Donny zit in zijn hoofd en hij moet dit nog verwerken.
Tijdtraining: Ondanks alles rijdt hij de eerste ronden helemaal niet verkeerd rond. Op het moment dat het bord van de tijdtraining wordt neergezet heeft hij al drie ronden erop zitten, maar hij zet direct flink aan en zet onmiddellijk zijn snelste ronde neer. Goed op dat moment voor een derde tijd. Prima. Tom probeert hem nog te verbeteren maar op een paar honderste lukt dat niet in de laatste ronde. Jammer want 2 man hebben in de tussentijd wel een snellere tijd neergezet. Toch niet verkeerd zo’n 5e tijd. Hierdoor kon hij een mooie plek aan het hek uitzoeken.
1e Manche:
Het hek blijft lang omhoog nadat het bord “5 seconden” is opgestoken. Tom blijft geconcentreerd en is goed weg. Als 5e door de bocht! Super. Achter Tobi aan. Maar waar hij normaal vrij snel Tobi inhaalt heeft hij moeite om Tobi bij te houden. Tom merkt dit zelf ook en begint steeds verkrampter te rijden. Het lijkt alsof hij helemaal verstijfd op de motor zit. Hij rijdt totaal niet actief en heeft moeite om fatsoenlijk rond te komen. Springen doet hij bijna niet. Dat terwijl op een baan als Halle hier de grootste winst mee te behalen is. Hij heeft geluk dat er twee man voor hem vallen waardoor hij naar een derde plaats rijdt. Maar al snel melden ze zich aan zijn achterwiel en Tom wordt makkelijk ingehaald. Hij valt terug naar de zesde plaats maar blijft volhouden. Doordat een rijder voor hem nog meer last had van de warmte kan hij nog een plaatsje pakken. Dan meldt Rick van Dieten zich aan zijn wiel. Tom ging toch weer proberen zijn plek te houden en zette nog eens goed aan waardoor het hem lukte om zijn 5e plaats te houden.
2e Manche:
Tom baalde eigenlijk van zijn eerste manche. Hij wist dat hij veel sneller kon. Dus goede voornemens. Start was bijna een herhaling van de eerste manche en nu als 4e door de bocht. Weer achter Tobi. Tobi loopt nu verder weg en Tom gaat nog verkrampter en houteriger rijden. Waar is die speelse Tom gebleven??? Toch kon Tom nog terugrijden en Tobi inhalen. Maar toen leek het alsof de pijp halverwege de wedstrijd helemaal leeg was. Het zag er niet meer uit. Dat terwijl hij nog aardig bij de top 5 zat en zelfs nog weer iets verder inliep op nummers 3 en 4. Maar achter hem kwamen ze er hard aan. In de laatste twee ronden stortte Tom volledig in. Waar is zijn super conditie gebleven waar hij altijd op kon vertrouwen? Echter het verkrampte rijden had zoveel energie gekost dat hij amper meer op de motor kon blijven zitten. Hij moest nog twee man voorlaten. Daarna had hij bijna helemaal stil kunnen gaan staan,want het de voorsprong op de volgende rijder was enorm. Jammer want hierdoor had hij eigenlijk de hele manche stukken rustiger kunnen rijden met hetzelfde resultaat.  Het lijkt alsof er maar een paar rijders voldoende snelheid hebben om in de top te kunnen rijden. Toch nog 7e.
Ondanks het vreemde rijden van Tom toch een redelijk resultaat en mocht hij als 5e van de dag de bloemen in ontvangst nemen. In de stand voor het Nederlands Kampioenschap moet hij nu de derde plaats delen met Rick van Dieten.
Volgende week zondag gaat het verder in Markelo. Hier behaalde Tom vorig jaar zijn slechtste resultaat, dus dat zal een hele kluif worden om hier een top tien plaats uit te slepen.

No Comments

Geef een reactie