MON NK in Mill, Vince Riechers

Mill, Vince heeft wat met die baan, hij rijd er altijd lekker maar de resultaten zijn altijd slecht. Maar ja, nieuwe ronde nieuwe kansen, vandaag de NK MON . Vince was ondertussen opgeklommen naar de 9e plaats in het klassement met een wedstrijd minder gereden.

De training. Ja dat is weer een echte MON-baan, je zag de baan gewoon zwaarder worden er dat zou in een pittig baantje resulteren de tweede manche. De Yamaha gaf weer geen klap verkeerd, en ook de vering was goed naar het zin. Het was jammer dat er maar zo kort getraind kon worden maar na een zwaar ongeluk in een voorgaande klasse moest er tijd worden ingehaald. Voor de eerste manche nog even remolie ververst want daar was na vorige week toch wel het beste vanaf en de achterrem begon wat te faden, dus maar het zekere voor het onzekere genomen.

Eerste manche. De KNMVcoureurs Heikki vd Berg en Remco Doornwaart waren aan de lijst van snelle mannen toegevoegd, en met een dikke veertig man werd er de eerste bocht ingedoken. Vd Berg had de kopstart maar Vince zat er goed bij en lag rond de zesde plaats. Langzaam sloot Vince aan bij de kopgroep, vd Berg viel weg en v Uden nam over, dan Kaal en Verhorenvoort. Vince pakte Verhorenvoort en v Uden maakte een foutje op de langzaam steeds zwaarder wordende baan. Kaal op kop, Vince twee, en Robins sloot aan als derde. Het trio legde elkaar een moordend tempo op maar bleven binnen de seconde bij elkaar. Robins had duidelijk last van de verdedigend rijdende Vince en kon er niet voorbij komen, Kaal had al vroeg in de manche dikke onderarmen en Vince had dit door en wilde zich klaarmaken voor een inhaalpoging in de laatste twee ronden. Daar de koppelinghandle veel vrije slag had gekregen wilde Vince deze stellen onder het rijden, helaas draaide hij hierbij iets te enthousiast aan de stelschroef en nog geen halve ronde later stond de Yamaha aan de kant met een uitgefikte koppeling.

Tweede manche. Oprijden naar resultaat van de eerste manche, niet aan het hek eigenlijk maar met een beetje duwen en trekken toch nog een laatste poortje gescoord. Het was duidelijk dat alles gegokt moest worden op een goede start en Vince had uren gestudeerd op de startprocedure en de tijd die de starter nam om het hek te doen vallen. Helaas reden we vandaag in Mill en Vince’ Vrouwe Fortuna had vandaag duidelijk een ATV-tje genomen. Ik heb wel eens iemand het hek in zien rijden, maar zo hard was ook nieuw voor mij, de Yamaha zat ramvast en gelukkig kwam Raymond Wassenaar helpen de YZF uit het hek te peuteren anders had hij er nou nog gestaan. Lekkere collega coureurs, niemand had gewacht en Vince moest een inhaalrace rijden. De achterstand kwam het nette rijden niet ten goede maar het zag er wel spectaculair uit als Vince de langzamere rijders voorbij ging. Na nog twee (om)valpartijtjes op de ondertussen loodzware baan sleepte Vince toch nog een elfde plaats eruit, niet waar op gehoopt werd vooraf, maar hey, dit was Mill, hier bestaat het niet dat Vince mazzel heeft.

Het resultaat mag dan teleurstellend zijn geweest vandaag, het rijden was dat zeker niet. Voor mij heeft Vince laten zien dat hij met de top meekan, gelukkig worden niet alle wedstrijden op Mill gereden…

No Comments

Geef een reactie